Gewürztraminer! Siis anteeksi mikä? No aasialaisten ruokien paras kaveri totta kai.

Mezzacorona Gewürztraminer tykkää hassutella ja laittaa kielen solmuun, mutta viininä se ei suinkaan ole näin mutkikas. Tämä hurmaava viini on kotoisin Alppien juurelta, ja sen ominta alaa ovat aasialaiset ruoat ja vahvat maut, jotka se osaa pyöristää taiturimaisesti suuhun sopiviksi. Oli ruoka sitten lempeän mietoa tai huipputulista, monipuolinen Mezzacorona Gewürztraminer ei siitä säpsähdä. Päinvastoin!

Aasialaisen ruoan kirjo on aivan valtava ja vaihtelee alueittain, onhan kyse maailman suurimmasta maanosasta. Ruokakulttuurit ulottuvat aina intialaisesta thaimaalaiseen, kiinalaiseen, japanilaiseen ja moniin muihin keittiöihin. Paljon vaihtelua löytyy vielä maiden sisältäkin, kuten Kiinan alueelta. Monessa keittiössä suositaan voimakkaita makuja ja tulisuutta, mutta tarjolla on toki myös mietoja vaihtoehtoja. Jokaiselle jotakin!

mezzacorona gewürztraminer

Aasialaisen makupaletin luottokumppani

Mezzacorona Gewürztraminer on kuin tehty aasialaisten aterioiden kumppaniksi, sillä siinä on mukana hieman makeutta, jolloin se sopii upeasti vahvojen makujen kaveriksi. Viini keventää ja tasapainottaa aterioita, ja antaa miedoille mauille niiden ansaitsemaa tilaa. Vahvojen ruokien lisäksi tämä miellyttävä valkoviini maistuukin ihanalta myös miedompien ruokalajien ja esimerkiksi sushin kanssa. Sushin seurana tarjoillaan tietysti soijakastiketta ja wasabia, joka vasta tulista onkin! Tiesitkö muuten, että suurin osa syömästämme wasabista ei itse asiassa ole aitoa wasabia, vaan värjättyä piparjuurta, joka on wasabin läheinen sukulainen?

Soijaa moneen makuun

Tulisen ruoan lisäksi Mezzacorona Gewürztraminer on elementissään umamin ja muun perusmakupaletin kanssa. Itäaasialaisten ruokien tavaramerkki on soijakastike, johon kuuluu oleellisesti umamin maku. Esimerkiksi kiinalaisesta ruoasta tuttu kastike on vakiovaruste myös monissa suomalaiskodeissa. Soijasta on moneksi myös esimerkiksi tofun muodossa, joka on suosittu täyte curryissa ja kastikkeissa. Monen mielestä erityisen herkullista on friteerattu tofu, jossa friteeraus antaa mukavaa lisämakua ja miellyttävän suutuntuman.

Tärkeä mauste aasialaisessa makumaailmassa on myös inkivääri, jota voidaan käyttää useaan eri tarkoitukseen aasialaisissa keittiöissä. Esimerkiksi sushin kanssa tarjottavan inkiväärin ajatus on suun puhdistaminen edellisen sushilajin mausta, jotta seuraavasta pääsee nauttimaan ”puhtaalta pöydältä”. Monessa intialaisessa ruoassa inkivääri maustaa kastiketta usein yhdessä juustokuminan ja korianterin kanssa. Kokeile rohkeasti Mezzacorona Gewürztramineria omien aasialaisten suosikkiruokiesi seuraksi!

mezzacorona gewürztraminer