Lunaria-sarjan viinit ovat biodynaamisia, luomua sekä vegaaneille sopivia. Viinirypäleet kasvatetaan valiten aina luonnonmukaisin vaihtoehto lannoituksessa ja muissa tarhojen hoitotoimenpiteissä. Rypäleet puristetaan hellästi, minkä jälkeen viini saa käydä terästankissa luonnollisilla hiivoilla 12-14 asteen lämpötilassa noin 30 päivän ajan. Viini odottaa terästankeissa pullotukseen saakka.

Tuottaja - Cantina Orsogna

Cantina Orsognan perusti vuonna 1964 pieni viininviljelijäjoukko Italian Abruzzon alueelle. Siitä on kasvanut lähes 500 jäsenen osuuskunta, joka viljelee 1100 hehtaaria viinitarhoja. Tarhat sijaitsevat 432 metrin korkeudessa Majellan kansallispuiston ja Adrianmeren välissä. Olosuhteet ovat ihanteelliset luonnonmukaiseen viljelyyn: merituulet pitävät homeet poissa sekä lämpötilaerot yön ja päivän välillä tuottavat laadukkaita rypäleitä.

Tuottajalla on luomusertifoitua sekä Demeter-sertifioitua biodynaamista tuotantoa. Tällä hetkellä tarhoista 80 prosenttia on luomusertifioituja. Luomua konvertoidaan edelleen lisää biodynaamiseksi pikkuhiljaa. Orsognalla on myös kansainvälinen Biodiversity Friend -sertifikaatti luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisestä. Kaikki viinit ovat lisäksi vegaaneille soveltuvia, mikä selviää myös etiketistä. Viinien etiketit ja kuljetuslaatikot tehdään kierrätysmateriaalista.

Luonnonmukaisuuden myötä käytetään vain luonnonkorkkia suljentana, eikä lainkaan muovisia kapseleita viinipulloissa. Korkit varmistetaan luonnonmukaisesti valmistetuilla naruilla, jotka sidotaan pulloihin työllistäen paikallista kehitysvammaisia tukevaa työpajayhteisöä.

Orsogna on myös mukana WWF:n alaisessa suojeluohjelmassa. Tätä kautta Orsogna on tukenut mm. merikilpikonnien suojelua sekä paikallisen susikannan elvyttämistä. Orsognan tukema WWF:n suojeluohjelma vaihtuu säännöllisin väliajoin. Cantina Orsogna on sitoutunut niin ikään mehiläisten suojeluun, koska mehiläisillä on keskeinen tehtävä biodiversiteetin ylläpidossa.  Cantina Orsognan tarhoilla ne ovat turvassa haitallisilta kemikaaleilta ja ne toimittavat tärkeää tehtäväänsä pölyttäessään viiniköynnöksiä. Luonnon monimuotoisuutta tuetaan siis kaikin mahdollisin tavoin. Tuottaja on ollut vuodesta 2005 Demeter-serfioitu.

Tutustu Lunaria-viineihin lisää niiden omilla sivuilla.