Horoskooppimerkeistä ken on ahkerin, merkki kaikkein päättäväisin? Sinnikäs ja käytännöllinen kauris totta kai! Joulukuun 22. päivän ja tammikuun 19. päivän välillä syntyneiden horoskooppimerkki tunnetaan määrätietoisena ja väsymättömänä työskentelijänä, joka pyrkii kärsivällisesti päämääräänsä.

Järjestelmällinen ja pitkäjänteinen vaivannäkö kantaa hedelmää, ja kauriita löytyykin sankoin joukoin alan kuin alan huipulta aina valtionpäämiehistä tieteisiin ja taiteisiin, joihin kauriilla on myös taipumuksia. Kuuluisia kauriita ovat esimerkiksi Tarja Halonen (24.12.), Jim Carrey (17.1.), Antero Mertaranta (17.1.) ja Elvis Presley (8.1.).

Mikä sitten olisi kauriin oma horoskooppiviini? Arjen pienet ilot alkavat laadukkaasta punaviinistä, ja perinteitä arvostavan kauriin pirtaan sopiikin erinomaisesti Barón de Ley Reserva, joka tulee Riojan viinialueelta Espanjasta. Rioja on yksi maailman kuuluisimmista viinialueista ja sieltä tulevat myös kaikkein kuuluisimmat Reservat, joihin tuottaja Barón de Ley on nimenomaan erikoistunut.

Vaikka Barón de Ley on suuri tuottaja, ei se ole este pikkutarkalle viinintuotannolle: viinitarhat tuottavat vuosittain ällistyttävät 1,8 miljoonaa kiloa rypäleitä, ja ne kerätään ja lajitellaan käsin. Nyt on niin ahkeraa, että herää kysymys onko tuottaja itsekin kauris? Pistää miettimään!

Tuottajan kunnianhimoisena filosofiana on tuottaa Riojan viinejä hienoimmillaan, ja sen kypsytyskellari onkin maailman toiseksi suurin. Tynnyrit vieläpä uusitaan vuosittain, jotta viinien laatu ja luonne säilyvät varmasti vuosikerrasta toiseen. Perusteellisuutta arvostava kauris ihastuu varmasti tähän intohimolla valmistettuun ja kaikessa rauhassa kypsytettyyn punaviiniin, jossa mitään ei ole jätetty puolitiehen.

Riojan viinialueella on erityisen korkea laatuluokitus, ja viinien laatua ja valmistusta valvoo paikallinen viranomainen Consejo Regulador. Jokainen vuosikerta pitääkin erikseen hyväksyttää sen valvontalautakunnalla, jotta sitä saa ylipäänsä myydä Riojan viininä. Näin varmistetaan, että yhden maailman kuuluisimman viinialueen laatu pysyy sille kuuluvalla tasolla. Kuluttaja voi siis luottaa siihen, että hänen ostamansa Riojan viini on aito ja käynyt läpi tarkastuksen. Lue lisää Reservoista tästä!

Baron de Ley Reserva 75cl

Barón de Ley Reserva

Barón de Ley Reservan rypäle on Tempranillo, ja sen tarkempi kotipaikka löytyy Mendavian viinitarhoilta. Viiniä on kypsytetty 20 kuukautta tynnyreissä, jotka ovat amerikkalaista tammea. Tynnyrit uusitaan vuosittain, jotta viinin luonne on aina sitä mitä pitääkin. Työ viimeistellään vielä jatkokypsyttämällä viiniä pullossa kahden vuoden ajan. Tuloksena on ylellisen täyteläinen ja ihanan moniulotteinen ruokaviini, joka sopii totta kai myös vegaaneille.

Tasapainoisessa maussa tuntuu ainakin hapankirsikkaisuutta, herkullisen makeaa mausteisuutta ja silkkisiä tanniineja. Viipyilevässä lopussa voi vielä havaita yrttejä ja punaisia marjoja.

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

Millaisten ruokien kanssa tätä tarkkaan hiottua jalokiveä sitten kannattaisi tarjoilla? Erityisesti suosittelemme tarjoamaan sen kanssa herkullisia tapaksia, joita löytyy joka lähtöön ja ruokavalioon. Viini aateloi myös ateriat, joilla pöytään katetaan lihaa, pataruokia, makkaroita tai juustoja – tai vaikka kaikkia! Kippis kauriille!