Tirisee tirisee grillissä, paistuen, maistuen! Grillejä sytytellään pihoilla ja mökeillä sään lämmetessä. Grilliruoka on tunnetusti hyvin täyttävää, joten sille kannattaa yleensä valita kaveriksi punaviini.

Punaviini ja grilliruoka muodostavat ihanan tasavertaisen parin, jossa kumpikaan ei jää toisen jalkoihin. Grilliviinillä on suuret saappaat täytettävänään, sillä ruokalajeja voi olla useita ja seurustelujuomapuolen osaaminen katsotaan myös eduksi. Grilliruoan klassikoita ovat ainakin makkarat, maissintähkät ja pihvit. Kasvikset mielletään yleensä kevyeksi ruoaksi, mutta kunnon grillikäsittelyllä niistä saa todella täyttävän aterian – kuuluvathan grillikesään kasvikunnan klassikot eli täytetyt herkkusienet tai paprikat sekä kasvismakkarat, -nakit ja -leikkeet!

Kunnon paistopinta ja riittävä määrä rasvaa takaavat sen, ettei tästä ateriasta pitäisi jäädä nälkä. Tai jos jää, niin santsikierrokselle siitä! Mehevät parsat, ribsit ja makkarat lyövät kättä päälle grilliviinin kanssa – tähän ateriaan me panostamme.

baron de ley reserva parsa

Baron de Ley Reserva

Nyt on kyllä parasta parsaa vähään aikaan! Vegaaneille sopiva espanjalainen Baron de Ley Reserva saadaan Tempranillo-rypäleestä, ja se on kotoisin Mendavian viinitarhoilta Riojan alueelta. Täyteläinen ja moniulotteinen grilliviini on varma ja luotettava kumppani kaikelle parsasta possuun. Tämän viinin erikoisosaamista ovat tummat lihat.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Vinhas do Ocidente

Kaunis korkkipinta ei valehtele – tämä on lempeä ja runsas ruokaviini. Vinhas do Ocidente on kaiken lisäksi räätälöity suomalaiseen makuun, eli tehty maistumaan juuri sinulle. Portugalilainen hurmuri on sisimmältään hedelmäinen ja hivenen makean oloinen, mikä tekee siitä hyvin helposti tutustuttavan. Casa Relvasin earth friendly winery kunnioittaa luontoa ja varmistaa tekevänsä viiniä sopusoinnussa luonnon kanssa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Vinhas do ocidente
Atlantico ja grilliruoka

Atlantico

Helppo ja herkullinen valinta Portugalista! Edellä esitellyn Ocidenten tavoin tämä uusi ystävä on yksi Casa Relvasin viinitalon taidonnäytteistä. Atlantico on täyteläinen ja maltillinen viini, joka on kuin suunniteltu grillaukseen. Se on pakattu kevyesti kannettavaan litran vetoiseen muovipulloon, joten siitä riittää useammallekin grillaajalle.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Ironstone Old Vine Zinfandel

Käsissäsi on aito ja ylväs lihaviini, joka ei säikähdä myöskään kasvikunnan tuotteita. Ironstone Old Vine Zinfandelia luonnehtii täyteläisen grilliviinin eleganssi ja sopusuhtaisuus. Takan äärellä tunnelmointikaan ei ole hassumpi ajatus, mutta vuorovaikutus ruokapöydän antimien kanssa on tämän täyteläisen viinin ominta tonttia. Herkkua myös juustojen seurassa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Ironstone ja grilliruoka

Tilaa grilliviinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.