ArtSpritz – Alkuperäinen Aperitivo Italiano

ArtSpritz edustaa vanhaa italialaista appelsiiniaperitiiviperinnettä. Samalla juoma on kuitenkin ajankohtainen ja trendikäs kuin mikä.

Tämä viinipohjainen aperitiivi saa makunsa valikoiduista yrteistä ja mausteista, joista jokainen on uutettu erikseen. Reseptiin kuuluvat mm. appelsiini, kiinapuun kuori, vanilja sekä raparperi. ArtSpritzin valmistaa Italian Piemontesta kotoisin oleva Boscan perhe jo 200 vuoden kokemuksella.

Spritz -aperitiiviperinne sai alkunsa Habsburgien monarkian hallitessa aikanaan myös koillis-Italian alueita. Sana juontaakin juurensa saksankielisestä verbistä ’spritzen’, joka kääntyy suomeksi muun muassa merkitykseen ’suihkuttaa’. Habsburgien sotilaille paikallinen viini tuntui liian vahvalta ja sitä kevennettiin jatkamalla juomaa vedellä. Ajan saatossa on syntynyt lukuisia versioita. ArtSpritz, kuten monet muutkin, ovat katkeron makuisia. Spritz on tänä päivänä myös Suomessa suosittu ja tunnettu aperitiividrinkki.

ArtSpritz on monikäyttöinen: paitsi drinkeissä, se toimii yhtä hyvin sellaisenaan tai jäiden kera eli ’on the rocks’. Helppo ja raikas aperitiivi syntyy nopeasti ArtSpritzista ja kuohuviinistä.

ArtSpritz aperitiivi
ArtSpritz. Kuva: Tosti

Resepti:

4 cl ArtSpritz

6 cl kuohuviiniä, kuten Tosti Prosecco Extra Dry

6-8 cl soodavettä, oman maun mukaan lisäten

appelsiinilohkoja

jäitä

Tämä drinkki sopii myös vegaaneille, sillä sekä ArtSpritz että Tosti Prosecco ovat vegaanisia tuotteita.

Cin cin!

15,01 €
alko
Juomasekoitukset
Makea
70 cl
Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email