ArtSpritz on viinipohjainen aperitiivi, ja saa makunsa valikoiduista yrteistä ja mausteista, joista jokainen on uutettu erikseen. Siihen kuuluvat mm. appelsiini, kiinapuun kuori, vanilja sekä raparperi. Siitä ja kuohuviinistä syntyy nopeasti helppo ja raikas aperitiivi. Se edustaa vanhaa italialaista appelsiiniaperitiiviperinnettä. Samalla juoma on kuitenkin ajankohtainen ja trendikäs kuin mikä. Sen valmistaa Italian Piemontesta kotoisin oleva Boscan perhe jo 200 vuoden kokemuksella.

Spritz -aperitiiviperinne sai alkunsa Habsburgien monarkian hallitessa aikanaan myös Koillis-Italian alueita. Sana juontaakin juurensa saksankielisestä verbistä ’spritzen’, joka kääntyy suomeksi muun muassa merkitykseen ’suihkuttaa’. Habsburgien sotilaille paikallinen viini tuntui liian vahvalta ja sitä kevennettiin jatkamalla juomaa vedellä.

Ajan saatossa spritzistä on syntynyt lukuisia versioita. ArtSpritz, kuten monet muutkin, ovat katkeron makuisia. Se on monikäyttöinen: paitsi drinkeissä, se toimii yhtä hyvin sellaisenaan tai jäiden kera eli ’on the rocks’. Spritz on tänä päivänä myös Suomessa suosittu ja tunnettu aperitiividrinkki.

Huipputrendikäs ArtSpritz-drinkki syntyy kotibaarimikolta käden käänteessä ja alta aikayksikön. Nappaa resepti alta ja nauti!

ArtSpritz

4 cl ArtSpritz

6 cl  Tosti Prosecco Extra Dry

6-8 cl soodavettä, oman maun mukaan lisäten

Appelsiinilohkoja

Jäitä

Lisää kaikki ainekset viinilasiin ja sekoita kevyesti. Tämä drinkki sopii myös vegaaneille, sillä sekä ArtSpritz että Tosti Prosecco ovat vegaanisia tuotteita. Kippis!

Artspritz