Suomalaisten rakastama Wolfberger Riesling

Wolfberger Riesling on suomalaisten rakastama viini, ja Wolfbergerin yli satavuotias osuuskunta on yksi Ranskan suurimmista viinintuottajista ja Alsacen suurin. Osakkaina osuuskunnassa on 450 viljelijää, jotka korjaavat rypäleensä 13 000 palstalta, joiden pinta-ala on 1200 hehtaaria. Viiniköynnökset kasvavat yli 100 kilometrin matkalla Vosges-vuoren juurella, aina pohjoisesta Marlenheimista eteläiseen Thanniin. Wolfbergerin viinit edustavat laajasti koko Alsacen viinien kirjoa, sillä mukana ovat kaikki alueen rypälelajikkeet ja komea joukko Grand Cru -tarhoja. Innovatiivisuus, tutkimus, omistautuneet osakkaat ja hyvin nykyaikainen välineistö varmistavat korkean laadun olipa kyseessä valkoviini, punaviini tai pullomenetelmällä tehty kuohuviini, Crémant. Wolfbergerin tuotanto on perusteellisesti sertifioitu ja kestävä kehitys on yrityksen kantava ajatus (AgriConfiance®). Osa viineistä on sertifioituja luomuviinejä tai biodynaamisia viinejä. Wolfberger Riesling on myös vegaaneille sopiva.

“Osuuskuntaamme johtaa brändi, joka on paljon enemmän kuin vain nimi. Alsacen alueen lähettiläs Wolfberger on viinituottajien standardi, josta he voivat olla ylpeitä. Tämä ylpeys on vahvuutemme, koska sen jakaa 450 viinintuottajaa, jotka kaikki ovat motivoituneita ja työskentelevät yhdessä. Osuuskunnan “yksi ihminen, yksi ääni” periaatteen mukaisesti jokaisella meistä – oli viinitarhoja sitten 300 tai 300 000 neliömetriä – voi olla mukana Wolfbergerissä ja jakaa yhtiön innovatiivisen sekä uraauurtavan hengen. Vahvempana kuin koskaan uusien tuotantolaitteistojen kanssa olemme teknologisen ja oenologisen innovaation eturintamassa.”

– Hervé Schwendenmann, Wolfbergerin presidentti

Voit lukea lisää lisää Wolfbergerista (englanniksi) täältä. Lue myös Viikon Viinin juttu Rieslingistä täältä!

Wolfberger Riesling 75cl

Wolfberger Riesling on todella monipuolinen ruokaviini

Se on omimmillaan choucrouten tai sipuli-pekonipiiraan kera, mutta se on myös erinomainen juustoviini. Rieslingiä pidetään yhtenä maailman parhaista valkoviinirypäleistä, joka näyttää kasvupaikkansa hienolla tavalla ja tuottaa pitkäikäisiä viinejä. Riesling valkoviinilajike antaa kuiville valkoviineille runsaasti tuoreutta. Voimakas mutta samalla hieman hedelmänen lajike tuottaa erittäin hienostuneita viinejä ‘par excellence’.

Riesling on Alsacen viinien päällimmäinen kuva ja ikoni. Täällä ja täältä pitää maistaa Rieslingiä. Se tuottaa harvoin pettymyksen. Pieni sudenkuoppa on jäännössokeri, jota osa tuottajista jättää viiniin uskoen menetykseen USAn markkinoilla. Wolfberger ei tee näin. Mielenkiintoista on, että viinimaa Ranska sallii Rieslingin luvalla ja alkuperämerkinnällä vain Alsacessa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.