Le Corti Chianti Classico

Chiantin eleganssia

20,98€
75 cl
Corsini Le Corti Chianti Classico 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

LammasLammas
NautaNauta
RiistaRiista
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Mahtava lihaviini tummasta riistasta vaaleisiin riistalintuihin. Laadukkaan viinin kanssa maistuvat fileet ja kareet. Erinomainen juustoviini esimerkiksi kypsän Taleggion kera. Nirsoimmat nauttivat Le Cortia myös huolella valmistetun pastan kera.
Vuosikerrasta 2015 lähtien Le Corti tilan viinit ovat sertifioitua luomua. Le Corti Chianti Classico sopii myös vegaaneille. Rypäleet ovat Sangiovese 95 % ja Canaiolo sekä Colorino 5 %. Viini on kypsytetty 12 kuukautta sementtitankeissa sekä osa suurissa tammitynnyreissä. Sana Classico kertoo viinin tulevan Chiantin ydinalueelta ja takaetiketin musta kukko, Gallo Nero, kertoo tuottajan valintojen olevan vielä tiukempia kuin viranomaisten, joilta on saatu korkein DOCG-status.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, nahkainen, vadelmainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Kuka meistä ei haluaisi asua Villa le Cortin linnassa vuodelta 1363 Toscanassa, Chianti Classicon ydinalueella? Principe Corsini on yksi Italian historiallisimmista suvuista. Suvun jäsenet ovat olleet vahvasti mukana Italian taide-elämässä omistamalla yhden maan suurimmista yksityisistä taidekokoelmista. Principe Corsini tuottaa viiniä Toscanassa Chianti Classicossa sekä rannikolla Maremmassa. Chianti Classicossa sijaitseva tila Le Corti kattaa yhteensä 256 hehtaaria, joista 49 hehtaaria on viiniviljelyksiä. Principe Corsinin toinen, valtava tila Tenuta Marsiliana Maremmassa taas kattaa 2850 hehtaaria, joista kuitenkin vain 30 hehtaaria on viiniviljelyksiä. Principe Corsinin johtoajatus on valmistaa klassisia viinejä, laadukkaita ja erinomaisia. Heidän tarhoiltaan ei löydy ranskalaisia lajikkeita. Kuvaan sopivat täydellisesti myös erinomainen oliiviöljy, vieraanvaraisuus ja italialaisen keittiön kokkikurssit.

Tuottaja

Principe Corsini

Rypäleet

Sangiovese, Colorino

Sokerit

1 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

906987

Alueluokitus

Chianti Classico DOCG

Makutyyppi

Vivahteikas & kehittynyt

Tutustu myös näihin

Pares Balta Hisenda Miret 75cl
37,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska
14,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
Matsu El Recio 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Wolfberger La Louve Pinor Noir 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska
13,98 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
100 cl
Portugali