Fournier MMM Sauvignon Blanc

Puhdaspiirteinen

19,99€
75 cl

Lisätiedot

VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Itämainen ruokaItämainen ruoka
Miedot juustotMiedot juustot
Rasvainen kalaRasvainen kala
Cuvée MMM on herkullinen aperitiivi, mutta se sopii myös upeasti meren antimien seuraksi, aivan erityisesti rapujen ja ostereiden kumppaniksi. Monet pikkusuolaiset ja tietysti vuohenjuusto ovat tämän viinin kera omiaan.
Viinin etiketin merkintä MMM viittaa roomalaisiin lukuihin ja muistuttaa siitä kolmen vuosituhannen ajanjaksosta, jonka viini on kasvanut Loiren laaksossa ja korostaa Loiren laakson erityistä yhteyttä Sauvignon Blanc rypälelajikkeeseen. Tourainen alueelle tyypillinen intiaanikesä saa rypäleet kypsymään täydellisiksi. Ne korjataan yöllä tai varhain aamulla, jotta kaikki hedelmäiset aromit saataisiin talteen. Viiniä kypsytetään terästankeissa ja hienojakoista sakkaa sekoitetaan kahdesti viikossa vähintään puolen vuoden ajan, jotta viini saisi monimuotoisen arominsa ja säilyttäisi raikkautensa.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, karviaismainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Fournier Père & Fils on kahtena peräkkäisenä vuonna valittu yhdeksi maailman sadasta parhaasta viinintuottajasta. Se määrittää pitkälti tämän vuonna 1926 Verdignyssä, Sancerren sydämessä aloittaneen viinitalon osaamista, ymmärrystä ja intohimoa laatuun. Talon historia nivoutuu koko Sancerren alueen historiaan tiukasti ja sen viinit ovat omimmillaan gourmet-tason ruokien pareina, ilmentäen autenttista ranskalaista elämäntaitoa, perinteitä ja perintöä. Sauvignon Blanc -rypäle on kotiutunut moneen viinimaailman kolkkaan, hyvinkin menestyneesti, mutta Fournier Père & Fils’n viinejä maistellessa tulee helposti mieleen, että täällä on viinityypin alkukoti. Rypälelajikkeen nimeä et etiketistä löydä, se pitää tietää. Olemmehan Ranskassa. Paljon on kuitenkin tapahtunut Hélène ja Léon Fournierin jälkeen: perinteiset arvot ovat kunniassa, mutta kellari on tänä päivänä varusteltu kuin viinitekijän taivas ja osaaminen yhdistyy päättäväisyyteen Fournierin kilvoitellessa maailman parhaiden viinien tasolla.

Tuottaja

Domaine Fournier Pere & Fils

Rypäleet

Sauvignon Blanc

Sokerit

3 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

916978

Alueluokitus

Loire

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

12,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Barth Riesling Fructus 75cl
18,99 €
alko
Valkoviinit
Puolimakea
75 cl
Saksa
8,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
37.5 cl
Ranska
11,98 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Saksa
13,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Saksa
14,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Itävalta