Contadi Castaldi Brùt Franciacorta

Eri näköinen Franciacorta

32,98€
75 cl
Contadi Castaldi Brut 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
Aatelinen aperitiiviksi, laatuluokan nautiskeluviini tasokkaassa seurassa, mehevä sushiviini, hyvää seuraa tasokkaan antipastin kera ja tietenkin mainiolta maittavaa meren herkkujen kanssa.
Tilan 100 hehtaarin tarhat sijaitsevat Franciacortan kuudella pääalueella, jotta ne tarjoaisivat monipuolisen paletin huippuviiniin. Hanke tähtää täydellisyyteen. Jo pullon muoto kertoo alkemiaa muistuttavasta intohimosta. Upeassa Franciacortassa Chardonnay hallitsee 80 % osuudellaan, Pinot Noir & Blanc säestävät. Köynnökset ovat iäkkäitä ja valmistus tapahtuu perinteisellä pullokäymisellä kolmen vuoden aikana.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, paahtoleipäinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Terra Moretti on perheyritys, jonka kolme pääliiketoiminta-aluetta ovat viinit, rakennusala ja luksushotellit. Vuonna 1977 Vittorio Moretti rakensi kotinsa ja viinilän Italiaan Bellavista nimisen kukkulan huipulle ja alkoi valmistaa perinteisellä menetelmällä huippulaatuista Franciacortaa, josta tuli pian kuuluisa. Sen jälkeen hän on perustanut toisenkin Franciacorta-talon ja laajentanut viiniviljelmiään myös Toscanaan. Vittorio ja hänen vaimonsa Mariella ostivat 80-luvun lopussa tiilitehtaan ja maat sen ympärillä, siitä lähti Contadi Castaldin tarina syntymään. Heillä on pitkäaikaisia sopimusviljelijöitä, joiden tarhoihin ja rypäleiden kasvun kaikkiin vaiheisiin Contadi Castaldilla on kontrolli. Contadi Castaldin juuret ovat Franciacortan perinteissä, mutta samalla se on nykyaikainen. Nimi viittaa muinaisiin aikoihin Franciacortan alueella. Keskiajalla ’contadi’ oli nimitys maakunnille, jotka olivat kuuluisia maatataloustuotteistaan. ’Castaldi’ puolestaan oli nimitys lordeille, jotka hallitsivat näitä alueita.

Tuottaja

Contadi Castaldi

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc

Sokerit

6 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

911753

Alueluokitus

Franciacorta DOCG

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

Bellavista Alma Gran Cuvee Brut 75cl
38,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Tosti Asti Secco 75cl
12,90 €
alko
Kuohuviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
Pares Balta Blanca Cusine 75cl
34,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja
Contadi Castaldi Franciacorta Brut 375cl
16,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
37.5 cl
Italia
3,99 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
20 cl
Italia
Wolfberger Cremant Celebration Unique
17,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl