Arzuaga Crianza

Kulttituottajan lippulaiva

34,90€
75 cl
Arzuaga Crianza 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Mausteiset ja lihaisat makkaratMausteiset ja lihaisat makkarat
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Mehevä viini grillatulle lihalle, mausteisille makkaroille ja runsasmakuisille juustoille. Silkkinen suklaisuus tekee siitä myös talvisen takanvierusviinin.
Arzuaga pitää Crianzaa lippulaivaviininään. Rypäleinä ovat Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Merlot, jotka kasvavat tilan vanhimmassa osassa 911 metrin korkeudella savisessa kalkkimaassa. Lokakuussa kypsyyden ollessa täydellinen rypäleet korjataan 15 kg laatikoihin ja viedään lajiteltaviksi. Kannat poistetaan ja mehu kuorineen käy jäähdytetyissä terässäiliöissä 27 °C lämpötilassa. Viini kypsyy ennen pullotusta 16 kuukautta puoleksi ranskalaisissa ja puoleksi amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, viikunainen, vaniljainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Bodegas Arzuaga Navarro perustettiin 1990-luvun alussa. Florentino Arzuaga, suuri viinin ystävä, perusti yrityksen ostettuaan Finca la Plantan, jolla oli oma kasvi- ja eläinkuntansa Ribera del Dueron alueella. Pian mukaan tulivat köynnökset, kellari ja viinit – erityisesti punaviinit olivat hänen suosikkejaan; sellaiset joissa oli vartaloa, mutta samalla eleganssia, pyöreyttä ja monimuotoisuutta. Tilan koko on huikeat 1400 hehtaaria ja siitä on viinitarhoja 150 hehtaaria. Aurinko hyväilee köynnöksiä päivällä ja yöt ovat raikkaita ja kosteita. Tarhoissa kasvavat sekä Tinto Fino (Tempranillo) että ranskalaiset Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay ja Pinot Noir. Satoisuus on hyvin matala. Joihinkin viineihin Arzuaga ostaa rypäleitä viljelijöiltä, joilla on samat standardit. Arzuaga tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä. Lisäksi Arzuaga on investoinut paljon viiniturismiin ja vierailujen ja tastingien lisäksi heillä on hotelli, ravintola ja kylpylä. Viinimaailmassa Arzuaga on vielä nuori tulokas, mutta viinien laatu on nostanut sen yhdeksi nimekkäimmistä Ribera del Dueron tuottajista.

Tuottaja

Bodegas Arzuaga

Rypäleet

Tempranillo

Sokerit

2 g/l

Alkoholi

14.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

909907

Alueluokitus

DO Ribera del Duero

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

13,78 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
Matsu El Picaro 75cl
12,48 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja
Running Duck Merlot 75cl
11,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
Jerome Quiot Chateaneuf du Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge 75cl
34,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Ranska
Grace 75cl
11,49 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
Monte dos Amigos Tinto 75cl
8,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Portugali