Twisted mule on muunnelma kaikkien tuntemasta Moscow mule -cocktailista, jonka erikoisuutena on alkuperäinen tapa tarjoilla juoma kuparimukista. Moscow mulessa aineksina on vodka, limemehu ja inkivääriolut, mutta Twisted mule korvaa vodkan karvasmanteliliköörillä ja sitrusliköörillä. Liköörit tuovat juomaan makeutta ja sitrusliköörillä saamme sitruksen maun vielä paremmin esiin.

Klassinen Moscow mule on erikoinen siitä syystä, että se tarjoillaan kuparimukista. Sitä voi oivasti käyttää myös Twisted mulessa, mutta se ei ole välttämätöntä. Mikä tekee kuparimukista erityisen hyvän vaihtoehdon tavalliselle pitkälle lasille? Kupari johtaa hyvin lämpöä (tai tässä tapauksessa kylmää), joten juoma pysyy paremmin kylmänä. Jos olosi on kuuma, voit jäädyttää mukin tai lasin valmiiksi jääkaapissa tai pakastimessa, ja lisätä ainekset valmiiksi kylmään mukiin.

Twisted mule

Twisted mule

2 cl karvasmantelilikööriä

2 cl sitruslikööriä

2 cl limemehua

Inkivääriolutta

Mittaa alkoholit ja limemehu lasiin jäiden päälle. Pidennä inkiväärioluella makusi mukaan ja sekoita lopputulos lusikalla kevyesti. Koristele limellä ja tarjoile. Jos juoma kaipaa mielestäsi hiukan makeutta, niin lisää juomaan 1 cl sokerilientä tai 1 tl sokeria ja sekoita juoma uudestaan.