The long goodbye -cocktail | Pitkät jäähyväiset

Suomalaisten suuhun hyvin sopiva pirtsakka cocktail ginistä, punaherukasta ja karviaisesta hibiskus-tonicilla pidennettynä. Tämän juoman resepti mukailee klassisen Gimletin tyyliä pienillä mielenkiintoisilla muunnoksilla. Gimletiin kuuluu limemehua ja siirappia (tai toisinaan limesiirappia), The long goodbye -drinkissä limemehu on korvattu Schweppes Premium Hibiscus Tonicilla ja siirappina on käytetty punaherukka- ja karviaissiirappia.

Juoman nimi tulee 1953 julkaistusta rikosromaanista The long goodbye, jossa tärkeä hahmo Terry Lennox muistetaan mieltymyksestä Gimlet-nimiseen cocktailiin.

Resepti

4 cl giniä

2 cl Redcurrant & gooseberry -siirappia

Schweppes Premium Hibiscus Tonicia

Valmistusohje

Mittaa gini ja siirappi lasiin jäiden päälle. Sekoita voimakkaasti hetki. Pidennä juoma tonicilla makusi mukaan. Voit valmistaa juoman myös lyhyenä cocktail-lasiin, jolloin jäähdytät ginin ja siirapin lasissa jäiden kanssa ennen siivilöimistä coktaillasiin.

Koristele juoma esimerkiksi pensasmustikoilla.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email