Suomalaisten suuhun hyvin sopiva pirtsakka cocktail ginistä, punaherukasta ja karviaisesta hibiskus-tonicilla pidennettynä. Tämän juoman resepti mukailee klassisen Gimletin tyyliä pienillä mielenkiintoisilla muunnoksilla. Gimletiin kuuluu limemehua ja siirappia (tai toisinaan limesiirappia), The long goodbye -drinkissä limemehu on korvattu Schweppes Premium Hibiscus Tonicilla ja siirappina on käytetty punaherukka- ja karviaissiirappia.

Juoman nimi tulee 1953 julkaistusta rikosromaanista The long goodbye, jossa tärkeä hahmo Terry Lennox muistetaan mieltymyksestä Gimlet-nimiseen cocktailiin.

Resepti

4 cl giniä

2 cl Redcurrant & gooseberry -siirappia

Schweppes Premium Hibiscus Tonicia

Valmistusohje

Mittaa gini ja siirappi lasiin jäiden päälle. Sekoita voimakkaasti hetki. Pidennä juoma tonicilla makusi mukaan. Voit valmistaa juoman myös lyhyenä cocktail-lasiin, jolloin jäähdytät ginin ja siirapin lasissa jäiden kanssa ennen siivilöimistä coktaillasiin.

Koristele juoma esimerkiksi pensasmustikoilla.