Raakaa kalaa ja etikkariisiä merilevän kanssa? No mikä ettei! Sushia saa kalan lisäksi kasvistäytteillä, ja onpa nigirien kyydissä nähty jopa mansikkaa ja kiiviä.

Sushi on kevyt riisiruoka merellisellä makumaailmalla, joten sen kanssa maistuu erityisen hyvin valkoviini tai kuohuviini. Ja vaihtoehtojahan meillä riittää!

Sushia saa syödä sormin tai puikoilla, ja täyttävän aterian lisäksi se on näppärää tarjottavaa illanviettoon tai vaikka piknikille. Sushia on olemassa myös ilman riisiä tai merilevää, jolloin sitä kutsutaan sashimiksi. Sashimi on toisin sanoen ohueksi siivutettua raakaa kalaa.

Sushin ja sashimin kanssa on tapana tarjota soijakastiketta ja tulista wasabia. Suurin osa ”wasabista” jota meillä sushin kanssa tarjotaan on tosin värjättyä piparjuurta, mutta wasabin lähisukulaisena se ajaa asiansa.

Usein buffetista tai annoksen reunalta löytyy myös inkiväärisuikaleita. Mitäs virkaa niillä on? Niiden tarkoitus on puhdistaa suu edellisen sushipalan mausta, jotta seuraava pääsee oikeuksiinsa. Kokoa huoletta lautasellesi vaikka tusina erilaisia susheja ja aloita aina puhtaalta pöydältä!

Erinomaisia viinivalintoja sushin kanssa ovat valkoviinit, jotka ovat sushin merellistä makumaisemaa ajatellen hippasen makeita. Erikoisammattilaisia sushin suhteen ovat myös kuivat kuohuviinit. Suosittelemme lämpimästi ainakin seuraavia!

katse ja sushi

Katse Brut

Kuohuvalla on ilmiömäinen taito tuoda tullessaan juhlan tuntua. Katse Brut on apinaviiniperheen kuplivin kädellinen, joka katsoo sinua hellyttävästi pullon kyljestä. Sopivasti hapokas ja iloisesti kuohuva viini on kuin suunniteltu sushille. Sitruksinen ja erittäin kuiva kuohuviini antaa huomiota sushille samalla, kun se huolehtii omasta tontistaan nautittavana ruokajuomana.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Wolfberger W2

Tyylikäs Riesling ja Pinot Gris yhdistävät voimansa aasialaisen keittiön ja kalan kunniaksi. Miellyttävä kevyt makeus on tietysti mukana tässä viinissä, joka hemmottelee niin sinua kuin ateriaasi. Ihanan pirteä ja hedelmäinen valinta kaikkien sushin ystävien laseihin.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

wolfberger w2 ja sushi
Nicolas feuillatte ja sushi

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut

Samppanjalla voi juhlistaa elämän suuria ja miksei pienempiäkin hetkiä. Ylelliset kuplat kutittelevat mukavasti samalla, kun raikas ja hapokas samppanja hoitaa edustustehtäväänsä meren antimien lähettiläänä. Söit sushia sitten arkena tai juhlana, on se viimeistään nyt juhlaa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Mezzacorona Gewürztraminer

Aasialaisten ruokien erikoisviini Mezzacorona Gewürztraminer toimittaa jälleen! Pienellä makeudella varustettu viini antaa sushille sopivaa vastapainoa, jotta sekä ruoka että viini pääsevät oikeuksiinsa. Älä anna hassun nimen hämätä – Gewürztraminer on lempeää seuraa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Mezzacorona ja sushi

Tilaa sushiviinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.