Kesä on ihmisen ja sangrian parasta aikaa. Perinteisesti sangrian pohjana on punaviini, mutta se ei suinkaan ole ainoa mahdollisuus. Legendaariseen apinaviinien perheeseen kuuluvat punaviini, rosee ja kuohuviini. Uskoisitko, että niistä kaikista saa herkullista sangriaa? Totta se on!

Sangria on hellepäivän hedelmäinen ykkönen. Mutta mistäs sitä tällä kertaa tekisi – punaviinistä, roseesta vai villinä korttina kuohuviinistä? Apinaperhe auttaa!

Apinaorkesteriin kuuluvat klassinen ”apinaviini” eli punaviini La Mirada ja sen sisarukset Katse Rosé sekä kuohuviini Katse Brut. Ne ovat helppoja pohjia kuumaa kesäpäivää viilentävään juomaan, ja niihin voi lisätä lähes mitä vain. Ja maistuvat tietysti sellaisenaankin.

sangria

Sangria on parhaimmillaan, kun siinä on sopivasti makeutta ja happoja. Asiaan kuuluu oleellisesti myös hedelmäisyys, ja hieman pohjasta riippuen suosittelemme apinoiden kaveriksi totta kai myös kotimaisia aineksia, kuten marjoja. Sangriaa Suomi-twistillä siis!

Sangrian kanssa on myös lupa ottaa taiteilijan vapauksia. Lisää siis mukaan omia suosikkejasi, olivat ne sitten mehuja, muita virvokkeita, hedelmiä tai marjoja. Katsotaanpa, mikä maistuisi parhaiten apinoille ja sinulle.

La Mirada Organic

Vanhassa vara parempi -sangria

Ihan kuin etelänmatkalle lähtisi! Katse La Mirada eli tuttavallisesti apinaviini on seurusteluun sopiva punaviini, josta saat klassiselle sangrialle hyvän perustan. Varma valinta!

Apinaviinin kanssa kannattaa yhdistää raikkaita sitrushedelmiä ja esimerkiksi sitruunan makuista hiilihapotettua juomaa, jolloin juoma saa sopivasti happoja. Viipaloi tai leikkaa sitrushedelmät sopivan kokoisiksi paloiksi, ja lisää joukkoon muitakin suosikkejasi, jos maistuu. Helteessä juomat lämpenevät herkästi, joten muistathan myös jäät. Olé!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Suattaapi olla -sangria

Onko tämä siis sangriaa? Jos perinteinen sangria on kesäistä, niin roseesangria sitä vasta onkin! Kesän uutuus Katse Rosé on roseeviineille tyypillisesti marjaisa, joten tämän version valmistusta on mukava jatkaa marjateemalla. Se on myös kuiva, joten sitä on helppo makeuttaa sopivaksi muilla aineksilla.

Yhdistä Katse Roséhen esimerkiksi mansikoita, vadelmia ja mustikoita tai muita haluamiasi marjoja. Lisää hiilihapotettua juomaa joko limonadina, jolloin juomasta tulee makeampaa tai maustettuna kivennäisvetenä, jolloin juomasta tulee raikkaampaa. Tai laita vaikka puolet ja puolet! Lopuksi vielä jäät kyytiin, ja se on siinä!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Katse Rose Bib
katse brut

Jättekiva! -sangria

No nyt on kivaa! Kun punaviini- ja roseesangriat ovat jo tuttuja, niin laitetaanpa sangria vielä kuplimaan hauskasti. Katse Brutista loihdit kuohuviinisangriaa, joka on kokeilemisen arvoinen erikoisuus. Sopiva hapokkuus on tietysti tällä kertaa jo valmiina – kuplinta-asiat ovat siis kunnossa.

Suosittelemmekin tähän kuohuviinisangriaan esimerkiksi seljankukkamehua sekä valkoherukoita ja makeita mansikoita, jolloin tuloksena on ihanan elegantti juoma. Ja kuten muutkin apinasangriat, viilennä se vielä parhaaseen nautiskelulämpötilaan jäillä. Valmista tuli!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.