Pientä suolaista, vai sittenkin vähän täyttävämpää? Vaikka sen kummempaa nälkää ei vielä tuntuisikaan, ovat quesadillat niin mehevän herkullista hiukopalaa, että saattaapa nälkä löytyä sittenkin!

Meksikolaista alkuperää olevat quesadillat ovat juustolla ja muilla täytteillä täytettyjä taitettuja tortilloja. Quesadilloja paahdettaessa välissä oleva juusto sulaa, ja taitettu tortilla pysyy kiinni sen avulla.

Quesadillat voi täyttää niin lihalla kuin kasviksilla, ja ne tarjoavatkin käytännössä aivan loputtoman määrän vaihtoehtoja – niin täytteiden kuin tietenkin yhteensopivien viinien suhteen! Eli millainen viini sopisi quesadillojen kanssa?

Quesadillat ja viinit täytteiden tai fiiliksen mukaan

Quesadillojen viiniä miettiessä kannattaa huomioida nimenomaan se, minkä tyyppistä juustoa ja muita täytteitä on käytetty. Quesadillat voi täyttää esimerkiksi pavuilla, sienillä, jauhelihalla tai kanalla, ja juustoja löytyy joka junaan mozzarellasta cheddariin ja vaikka port salutiin tai muihin vahvan makuisiin juustoihin. Ja mites se korianteri muiden täytteiden joukkoon – kyllä vai ei? Viikon Viini suosittelee kokeilemaan!

Quesadilloja myös nautitaan usein rennossa ilmapiirissä ja mutkattomassa porukassa, joten niiden viini saisi mielellään olla paitsi ruokaviini, myös seurustelujuoma. Ja sehän meiltä onnistuu!

Usein meksikolaisten makujen ja täyttävän ruoan kanssa suositellaan punaviinejä, joten valikoimme niistä muutamia suosikkejamme. Quesadillojen kanssa sopii kuitenkin todella moni muukin vaihtoehto.

Tässä siis niille makuparit paitsi punaviineistä, myös kuohuviineistä, valkoviineistä ja roseesta, ole hyvä!

Tilaa quesadillojen viinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.

Atlantico punaviini

Atlântico

No kappas vain, mikäs monitoimiviini se siellä kurkkii! Atlântico tulee Alentejosta Portugalista, ja se ihastuttaa takuulla kaikkia quesadillojen kavereita.

Atlântico on yksi Casa Relvasin viinitalon taidonnäytteistä, ja tässä ihanan täyteläisessä viinissä maistuvat kypsä karpalo, luumu ja tummat kirsikat. Atlântico on pakattu kevyesti kannettavaan litran vetoiseen muovipulloon, josta riittää useammallekin.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Crudo Prosecco

Poks niin kuin prosecco! Raikkaat prosecot ovat kuohuviinikansan suosikkeja, eivätkä syyttä. Tämä luomutuotettu mustekalaprosecco onkin nappivalinta hänelle, jolle kuohuviini on ruokajuomien ykkönen.

Maultaan mustekalakuohari on raparperinen, keltaomenainen ja viherpäärynäinen. Hauskan näköinen viini sopii quesadillojen lisäksi erittäin hyvin seurusteluun ja yhdessäololle kilistelyyn.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Crudo prosecco
Casa Charlize Cuvee Forte

Casa Charlize Cuvée Forte

Vai napsaako suu ihanalle italialaiselle punaviinille? Se löytyy tästä!

Casa Charlize Cuvée Forte ihastuttaa hilloisen hedelmäisellä, tumman marjaisella, samettisen tanniinisella, herukkaisen hapokkaalla ja pitkällä maullaan. Täyteläisen runsas, maukas ja lempeä viini onkin helposti lähestyttävä valinta, josta muodostuu helposti uusi suosikki. 

Casa Charlize Cuvée Fortea on saatavana niin tavallisen kokoisena viinipullona kuin myös kätevässä kolmen litran hanapakkauksessa siltä varalta, että quesadillabileisiin on tulossa suurempikin porukka.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Katse Rosé Organic

Onko roseefaneja paikalla? Sieltä löytyy! Katse Rosé nousi suursuosikiksi heti ilmestyttyään, ja suosio on helppo ymmärtää. Katse Rosé on kotoisin Espanjasta La Manchan alueen korkealta ylängöltä, jolla yöt ovat viileitä ja päivät lämpimiä. Rypäleinä on käytetty Bobalia sekä Tempranilloa, ja lopputuloksena saadaan upean raikas ja hapokas rosee, jossa on ihanan mansikkaisia ja marjaisia sävyjä. Kuivana viininä sitä on helppo käyttää myös drinkkien ja boolien pohjana, joten tuunaa mieleiseksesi!

Katse rose rannalla

Katse Rosélta löytyy myös luomusertifikaatti ja se käy vegaaneille, joten se on huoleton valinta porukan yhteiseksi viiniksi ruokavaliosta riippumatta. Pinkki apinaviini onkin pakattu kätevään kolmen litran hanapakkaukseen, joten siitä riittää hyvin isommallekin porukalle. Quesadillabileet voivat alkaa!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Crudo Catarratto Zibibbo

Crudo Catarratto-Zibibbo

Rumpujen pärinää, kiitos – täältä astelee kehään vielä valkoviini! Seurusteluviinin alkeet ja jatkokurssi ovat Crudo Catarratto-Zibibbolla käytynä, joten tällä mustekalaviinillä pärjäätte läpi aterian ja illanistujaisten. Mustekalavalkkaria löytyykin suuremman seurueen tarpeisiin myös kolmen litran hanapakkauksessa.

Crudo Catarratto-Zibibbo ihastuttaa runsaalla hedelmäisyydellään ja hapokkuudellaan. Puolikuiva viini on helposti lähestyttävä valinta sekä kuivan että makean viinin ystäville, ja sen mausta löytyy melonia, keltaluumua ja mineraalisuutta. Voit havaita myös ripauksen ananasta, sitruksisuutta, kukkeutta ja aromaattisuutta. Kyllä kelpaa nautiskella!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.