Virallisesti paukkumaissi, kavereiden kesken poppari, on leffailtojen kruunaamaton kuningas. Jo popcornin tuoksu saa makuhermot villeihin aplodeihin ja mieli harhautuu kotisohvalle leffamaratonin pariin. Tiesitkö, että popcorn sisältää vain vähän rasvaa, mutta paljon kuituja ja on ollut ihmiskunnan lempivälipaloja jo yli 5000 vuotta?

Mitä juoda popparin kanssa?

Parhaiten popcornin kanssa sopivat juomat ovat makeahkoja ja monesti myös kuplivia. Makeus juomassa tasapainottaa mainiosti popparin suolaisuutta. Popparille sopii myös erinomaisesti klassikkodrinkki ArtSpritz. Tässä juomassa yhdistyvät mm. appelsiinilla, vaniljalla ja raparperilla maustettu ArtSpritz-likööri ja laadukas prosecco Tosti Prosecco Extra Dry.

Vähän makeampaan makuhermoon osuva on Tosti Asti. Sen kanssasisko on maultaan ja alkoholipitoisuudeltaan hennompi ja siksi Tosti Butterfly on loistovalinta etenkin, kun ei välttämättä muiden sohvaperunoiden makua vielä tiedä.

Joillekin taas brut on se juttu. Ja siihen osuu Pares Balta Brut b kuin nyrkki silmään. Tykkäsit popcornisi kanssa sitten makeasta tai kuivasta viinistä, tässä perusvinkit! Juoma kylmään, popparit mikroon ja leffa päälle.

ArtSpritz

ArtSpritz

ArtSpritz on monikäyttöinen: paitsi drinkeissä ja booleissa, se toimii yhtä hyvin sellaisenaan tai jäiden kera eli ’on the rocks’. Helppo ja raikas aperitiivi syntyy nopeasti ArtSpritzista ja Tosti Proseccosta. Katso resepti tästä!

P.S. Tämä drinkki sopii myös vegaaneille, sillä sekä ArtSpritz että Tosti Prosecco ovat vegaanisia tuotteita.

Tosti Asti

Makean viinin ystävälle Tosti Asti on oivallinen seurustelujuoma, ja matala alkoholipitoisuus tekee siitä sopivan maljaviinin suuremmankin seurueen juhliin. Se on suosittu viini, se miellyttää monia, se on helposti lähestyttävä, se on kohtuullisen hintainen, se ei säikähdä sen enempää kermakakkua kuin suolaista juustoakaan. Perinteet eivät synny tyhjästä.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tosti Asti ja soulapähkinät
Tosti Butterfly

Tosti Butterfly

Perhosen siipien suojasta löytyy lempeä seurusteluviini, jonka matala alkoholipitoisuus jää jopa puoleen monista viineistä. Mainio viini myös salaatille, jossa on suolainen komponentti, kuten feta tai vaikka paahdettu pekoni. Myös tulinen ruoka saa tästä viiniparin, joka hiukan makeana tasaa ruoan tulisuutta.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pares Balta Brut 'b'

Suomen suosituimpiin lukeutuva Brut ’b’ luomukuohuviini syntyi voittajaksi. Se on paitsi erinomainen aperitiivi, muutenkin monikäyttöinen cava esimerkiksi tapaksille, kala- ja äyriäisruoille ja blineille. Sen lisäksi se on tietysti mainio maljaviini ja nappivalinta seurusteluviiniksi.

Tämä kuohuviini sopii myös vegaaneille.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pares Balta