Virallisesti paukkumaissi, kavereiden kesken poppari, on leffailtojen kruunaamaton kuningas. Jo popcornin tuoksu saa makuhermot villeihin aplodeihin ja mieli harhautuu kotisohvalle leffamaratonin pariin. Tiesitkö, että popcorn sisältää vain vähän rasvaa, mutta paljon kuituja ja on ollut ihmiskunnan lempivälipaloja jo yli 5000 vuotta.

Mitä juoda popparin kanssa?

Parhaiten popcornin kanssa sopivat juomat ovat makeahkoja ja monesti myös kuplivia. Makeus juomassa tasapainottaa mainiosti popparin suolaisuutta. Popparille sopii myös erinomaisesti klassikkodrinkki ArtSpritz. Tässä juomassa yhdistyvät mm. appelsiinilla, vaniljalla ja raparperilla maustettu ArtSpritz-likööri ja laadukas prosecco Tosti Prosecco Extra Dry.

Vähän makeampaan makuhermoon osuva on Tosti Asti. Sen kanssasisko on maultaan ja alkoholipitoisuudeltaan hennompi ja siksi Tosti Butterfly on loistovalinta etenkin, kun ei välttämättä muiden sohvaperunoiden makua vielä tiedä.

Joillekin taas brut on sitä itseään. Ja siihen osuu Pares Baltan Brut b kuin nyrkki silmään. Tykkäsit popcornisi kanssa sitten makeasta tai kuivasta viinistä, tässä perusvinkit. Juoma kylmään, popparit mikroon ja leffa päälle.

ArtSpritz

ArtSpritz on monikäyttöinen: paitsi drinkeissä ja booleissa, se toimii yhtä hyvin sellaisenaan tai jäiden kera eli ’on the rocks’. Helppo ja raikas aperitiivi syntyy nopeasti ArtSpritzista ja Tosti Proseccosta.

Lue tästä resepti

P.S. Tämä drinkki sopii myös vegaaneille, sillä sekä ArtSpritz että Tosti Prosecco ovat vegaanisia tuotteita.

Tosti Asti

Makean viinin ystävälle tämä on oivallinen seurustelujuoma ja matala alkoholipitoisuus tekee siitä sopivan maljaviinin suuremmankin seurueen juhliin. Se on suosittu viini, se miellyttää monia, se on helposti lähestyttävä, se on kohtuullisen hintainen, se ei säikähdä sen enempää kermakakkua kuin suolaista juustoakaan. Perinteet eivät synny tyhjästä.

Katso tarkemmat tiedot ja hinta

Tosti Butterfly

Lempeä seurusteluviini, jonka matala alkoholipitoisuus jää jopa puoleen monista viineistä. Mainio viini myös salaatille, jossa on suolainen komponentti, kuten feta tai vaikka paahdettu pekoni. Myös tulinen ruoka saa tästä viiniparin, joka hiukan makeana tasaa ruoan tulisuutta.

Katso tarkemmat tiedot ja hinta

Pares Balta Brut b

Suomen suosituimpiin lukeutuva Brut ’b’ luomukuohuviini syntyi voittajaksi. Erinomainen aperitiivi. Monikäyttöinen cava tapaksille, kala- ja äyriäisruoille ja blineille. Mainio maljaviini ja seurusteluviini.

Tämä kuohuviini sopii myös vegaaneille.

Katso tarkemmat tiedot ja hinta