Mitä tehtäis? Sika pestäis. Mikä sika? Maa…sikas Wild Strawberry! Ja siitä tehtävä helppo Metsäsika-drinkki tietenkin.

Metsäsika-cocktailissa yhdistyvät maamme metsien tutut marjat – metsämansikka, vadelma ja karpalo – sekä rouheutta ja ryhtiä tuova rosmariini. Drinkki on maultaan hieman hapan ja hieman makea, juuri sopivassa mittasuhteessa. Se sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään, saunan jälkeen, jälkiruokadrinkiksi ja booliksikin. Tähän voi käyttää oman (tai naapurin) puutarhan marjat, tai ne viime kesän viimeiset marjapakasteet. Ja mikä parasta, kun lasi on tyhjä, voit lusikoida herkulliset ja sopivasti marinoituneet vadelman palaset suuhusi. Nam!

Metsmaasikas Wild Strawberry -likööri on tämän drinkin alku ja juuri. Nimi “Metsmaasikas” on omiaan herättämään jos jonkinmoisia röhkiviä mielleyhtymiä meissä suomalaisissa, mutta kerrottakoon, että tällä liköörillä on salaisuus. Se ei nimittäin ole maultaan esanssinen tai liioitellun makea, vaan raikkaan metsämarjainen ja hienostunut vaihtoehto monien drinkkien, cocktailien, boolien ja myös jälkiruokien pohjaksi.

Tässä yhden drinkin valmistusohje. Isommalle porukalle saat loihdittua boolin lisäämällä likööriä tarvitun määrän ja pidentämällä sitä karpalomehulla oman maun mukaan.

Metsäsika

4 cl Metsmaasikas Wild Strawberry

4-6 kpl vadelmia

karpalomehua

rosmariinin oksa

jäitä

Metsäsika

Tee näin:

Murskaa vadelmat lasin pohjalle joko baarimestareiden käyttämällä murskaimella tai vaikka lusikalla. Lisää jäät, likööri, karpalomehu ja rosmariinin oksa lasiin. Sekoita kevyesti juoma tasaiseksi rosmariinin oksalla ja nauti!