Auringonsäteet lämmittävät parvekkeita ja pihamaata kuin kutsuen nauttimaan kauniista päivästä. Olisiko nyt sopiva hetki avata pullo hyvää roseekuoharia? Jos haluat siitä vielä kesäisempää ja raikkaampaa, olet oikeassa paikassa: kokeile cocktailien maailmanmestarin Greta Grönholmin lime-kuohuviinicocktailia!

Grönholm on tittelinsä mukaisesti valmistanut maailman parhaan cocktailin, ja luonut pitkän uran ravintola-alalla. Hän on cocktaildesigner ja yrittäjä, ja toimii Suomen Baarimestarien ja Kannattajien kerho FBSK:n puheenjohtajana. Alta löydät Grönholmin suunnitteleman drinkin nimeltä My Tosti Berry Rose. Ihanassa drinkissä maistuvat raikas lime ja makeat vadelmat.

Tarvitset tähän cocktailiin Tosti Prosecco Rosen lisäksi vain muutaman vadelman, limeviipaleita ja limemehutiivistettä (myös limestä puristettu mehu käy). Limemehutiivisteessä on hieman sokeria, joten se tasapainottaa kirpeää makua sopivasti. Jäähdytä drinkki parhaaseen tarjoilulämpötilaan jääpaloilla, ja koristele halutessasi vielä kukilla. Nautitaan!

My Tosti Berry Rose

lime-kuohuviini cocktail

 

 

8 cl Tosti Prosecco Rose

3 cl limemehutiivistettä

3 limekiekkoa

4–5 vadelmaa

kukkia

jäitä

Rakenna juoma suoraan lasiin jäiden päälle. Lisää ensimmäisenä jäät, sitten vadelmat, seuraavaksi kolme limestä leikattua viipaletta, sitten limemehutiiviste (tai limestä puristettu mehu) ja lopuksi roseekuohuviini. Jos haluat, voit lisätä vielä vadelmavissyä perään.

Sekoita baarilusikalla eli pitkävartisella pikkulusikalla (tarvittaessa ruokalusikkakin käy). Koristele halutessasi vielä kukilla. Valmis!

”Vadelma antaa vähän makeutta ja lime tuo raikkautta. Jos haluaa low alcohol -version, niin sitten vadelmavissyä.” -Greta Grönholm