¡Hola! Maistuisiko meksikolaisruoka?

Texmex on sosiaalinen ja menevä persoona, joka kerää hetkessä koko joukon ystäviä ympärilleen. Ja on muuten kerännytkin, sillä se pitää pintansa vuodesta toiseen – kukapa meistä ei olisi maistanut nachopeltiä tai tortilloja. Texmexin seuraksi sopivat erityisen mainiosti monet punaviinit, jotka tekevät kunniaa vahvalle ja mausteiselle makumaailmalle tasapainottaen sitä sopivasti. Nam!

Nimi ”texmex” muodostuu englannin sanoista Texan ja Mexican. Se tarkoittaakin sekoitusta aidosta meksikolaisesta ruokaperinteestä ja yhdysvaltalaisesta vivahteesta. Meksikolaisessa ruoassa ei ole tapana pihistellä maustamisen kanssa, joten sen valloittavat maut kietovat helposti kokeneemmankin kulinaristin pauloihinsa. Kokeile vaikka!

Texmexiä on helppo versioida

Texmexiä on helppo versioida oman ja muiden maun mukaan, joten keittiössä on lupa laittaa luovuutta peliin. Esimerkiksi tortilloihin tai enchiladoihin käyvät täytteiksi pavut, erilaiset lihat tai vaikka nyhtökaura höystettynä herkullisella maustecocktaililla, kuten chilillä ja valkosipulilla. Kun ruoassa on sopivasti potkua, täydentää ja pyöristää viini sitä upeasti. Muistathan myös lisukkeet, kuten nachot guacamolen ja salsan kanssa!

ironstone old vine zinfandel texmex

Ironstone Old Vine Zinfandel

Erityisesti liharuokien ystävälle voi suositella Ironstone Old Vine Zinfandelia, joka on omaa luokkaansa nimenomaan ruokaviininä. Tämä viini saadaan iäkkäiden, yli 45-vuotiaiden köynnösten Zinfandel-rypäleistä, ja se on lihan lisäksi oivallinen pari esimerkiksi voimakkaan makuisille juustoille. Todellinen ruokapöydän tähti!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Ironstone Obsession Red

Samalta Ironstonen viinitalolta on tarjolla myös toinen loistava vaihtoehto meksikolaistyylisen ruoan kumppaniksi: Ironstone Obsession Red. Tätä ehdokasta voi hyvällä syyllä luonnehtia suorastaan ”lihaviiniksi”. Se on kuitenkin myös yllättäjä: runsaasta maustaan huolimatta sitä on niin kertakaikkisen helppo lähestyä, että siitä saa myös erinomaisen seurustelujuoman hiukan viilennettynä.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

IV Obsession Red Blend
scarlett dark texmex

Scarlett Dark

Tai mitä jos tutustuisit tällä kertaa muhkeaan Scarlett Darkiin, jonka viehätysvoima alkaa jo hurmaavan mystisestä ulkoasusta? Tämä monipuolinen ehdokas on elementissään sekä seurustelujuomana että ruoan kumppanina. Scarlett Dark tehdään kolmesta rypäleestä, jotka ovat Shiraz, Merlot sekä Cabernet Sauvignon.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Footmark Smooth Red

Viiniä myös vegaaniseen ruokavalioon? Kyllä vain. Footmark Smooth Red on mutkaton viini, joka sopii myös vegaaneille. Tämä moniottelija on kuin kotonaan illan yleisviininä aina ruokapöydästä salongin puolelle. Sitä eivät säikähdä tacot eivätkä tortillat – nachoja se suorastaan syleilee. Maultaan se on hyvin pehmeä ja lempeä.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

 

Footmark Smooth Red

Salud, kippis!

Tilaa texmex-viinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.