Valkoviini, sitruunamehu ja inkiväärisiirappi muodostavat yksinkertaisen, mutta maukkaan cocktailin.
Ole oman elämäsi baarimestari ja kokeile Viinilehden reseptiä, jolla loihdit ihanan raikkaan inkiväärisen valkkaritonicin.
Inkiväärinen valkkaritonic
2 cl sitruunamehu
2 cl inkiväärisiirappi (ohjeen saat alta)
8 cl Wolfberger Muscat
8 cl tonic-vesi
Ohje: Mittaa raaka-aineet korkeaan lasiin ja hämmennä hieman lusikalla sekaisin. Koristele sitruunan kuorella.
Drinkki on valmis!
Inkiväärisiirappi
10 g inkivääriä kuorittuna
1 dl taloussokeria
1 dl vettä
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää kuorittu ja pilkottu inkivääri ja anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi inkivääri pois ja jäähdytä siirappi.
Ohjeesta riittää siirappia noin viiteen juomaan.
Voit tehdä siirappia myös isomman satsin, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa puhtaassa, kannellisessa astiassa tai pullossa.
Cocktailin ja inkiväärisiirapin ohjeet: Viinilehti.