Baron de Ley – klassikkoviinien taitaja

Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä.

Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.

Baron de Ley Reserva

Baron de Ley Reserva on täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, karhunvatukkainen ja kevyen nahkainen ja se soveltuu myös vegaaneille.

Tempranillo-rypäleet poimitaan etupäässä Mendavian viinitarhoilta, jossa 400 metrin korkeus ja välimerellinen ilmasto antavat erityistä tiiviyttä ja hedelmäisyyttä viiniin. 20 kuukauden kypsytys uusissa amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä ja kahden vuoden jatkokypsytys pullossa tekevät viinistä nautittavan moniulotteisen.

Baron de Ley Gran Reserva

Beron de Ley Gran Reserva on täyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, taatelinen, kevyen suklainen, hennon lyijykynäinen ja tamminen.

Sen Tempranillo-rypäleet poimitaan pääasiassa Ceniceron tarhoilta, jossa rinteiden suunta, iäkkäät köynnökset ja atlanttinen ilmasto sopivat täydellisesti tähän viinityyliin. Viinit kypsyvät kaksi vuotta tynnyreissä, joista puolet on ranskalaista tammea ja puolet amerikkalaista tammea. Jatkokypsytykseen pullossa tarvitaan vielä kolme vuotta. Tuloksena on aristokraatti, jolta voi aina odottaa paljon.

Tutustu koko Baron de Leyn viinisarjaan

12,59 €
alko
Kuiva
75 cl
Espanja 
11,69 €
alko
Kuiva
75 cl
Espanja 
17,98 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Espanja 
26,90 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Espanja 
18,99 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Espanja 
18,98 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Espanja 
21,89 €
alko
Kuiva
75 cl
Espanja 
37,99 €
alko
Keskitäyteläinen
150 cl
Espanja 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email