Suomalaisten suuhun hyvin sopiva pirtsakka cocktail ginistä, punaherukasta ja karviaisesta hibiskus-tonicilla pidennettynä. Tämän juoman resepti mukailee klassisen Gimletin tyyliä pienillä mielenkiintoisilla muunnoksilla. Gimletiin kuuluu limemehua ja siirappia (tai toisinaan limesiirappia), The long goodbye -drinkissä limemehu on korvattu Schweppes Premium Hibiscus Tonicilla ja siirappina on käytetty punaherukka- ja karviaissiirappia.
Juoman nimi tulee 1953 julkaistusta rikosromaanista The long goodbye, jossa tärkeä hahmo Terry Lennox muistetaan mieltymyksestä Gimlet-nimiseen cocktailiin.
Ainekset:
4 cl giniä
2 cl Redcurrant & gooseberry -siirappia
Schweppes Premium Hibiscus Tonicia
Ohje:
Mittaa gini ja siirappi lasiin jäiden päälle. Sekoita voimakkaasti hetki. Pidennä juoma tonicilla makusi mukaan. Voit valmistaa juoman myös lyhyenä cocktail-lasiin, jolloin jäähdytät ginin ja siirapin lasissa jäiden kanssa ennen siivilöimistä coktaillasiin.
Koristele juoma esimerkiksi pensasmustikoilla.