Tenuta Civranetta Prosecco

14,98€
75 cl
Fidora Prosecco 75cl

Lisätiedot

BiodynaaminenBiodynaaminen
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

PikkusuolaisetPikkusuolaiset
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
Itämainen ruokaItämainen ruoka
Marjat ja hedelmätMarjat ja hedelmät
SushiSushi
Ihastuttava aperitiivi ja maistuva seurusteluviini. Keveänä, raikkaan hapokkaana ja hiukan sokeria sisältävänä se on myös monipuolinen ruokaviini pikkusuolaisille, alkupaloille, salaateille, paahdetuille vihanneksille, sushille, itämaiselle ruoalle, paahdetuille pähkinöille ja monille hedelmille. Kokeile vaikkapa viikunoiden kera.
Fidora Prosecco on tehty biodynaamisista Glera-rypäleistä, ja viini on tuotetasolla Demeter-sertifioitu. Tämä tarha on ollut Veneton alueen Civranettan tilalla jo 1400-luvulla ja se siirtyi luomutuotantoon 1974. Maapohjaa kirjovat ”Caranto” -kaistaleet, jääkauden muovaamat, kalkin pilkuttamat savi-hiesu kerrostumat. Välimerellinen ilmasto ja tuulet antavat viinille ihastuttavan ja hienostuneen aromikkuuden, joka tekee siitä hyvin italialaisen. Poreilun antava toinen käyminen tehdään tankkikäymisellä hitaasti yli 8 viikon aikana, joka varmistaa kestävät, pienet kuplat. Viini sopii vegaaneille.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, keskihapokas, runsaan päärynäinen, sitruksinen, persikkainen, kevyen viheromenainen, mineraalinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Vuonna 1974 Guido Fidora päätti siirtyä luomuviljelyyn perhetilallaan. Tuohon aikaan se ei ollut muotia eikä luomu edustanut mitään lisäarvoa kuluttajalle. Aiheesta ei ollut kirjoja, ei tutkimuksia eikä opettajia. Kokemus opetti. Nyt neljännessä sukupolvessa biodiversiteetti on tuotannon kivijalka. Reunustavat puut, pensasaidat, ryteiköt ja lammet suojaavat sekä köynnöksiä että tilalla kasvavia kasveja ja siellä liikkuvia jäniksiä, kettuja, fasaaneja, ankkoja, haikaroita ja villisikoja. Lorenzo Fidoran maatilalla ei olla palattu vanhoihin hyviin aikoihin vaan otettu askel eteenpäin kohti laatua, terveyttä, kestävää kehitystä ja ympäristövastuuta, jota tukee uusi teknologia ja tutkimus. Fidoran perhe on viljellyt Civranettan tilaa melkein vuosisadan ajan ja uskoo, että sitoutuminen, sitkeys ja kokemus tekee heidän rypäleistään erityisiä jo ennen kuin ne ovat kellarissa. Varhainen aloitus merkitsee perheelle paljon: he eivät ryhtyneet tähän vaan kasvoivat näiden ajatusten kanssa. Viinit heijastavat heidän maailmassaan kotoperäisiä lajikkeita, maaperää ja paikallista ilmastoa.

Tuottaja

Fidora Wines

Rypäleet

Glera

Sokerit

14 g/l

Alkoholi

11%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

501237

Alueluokitus

DOC Prosecco

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

Pares Balta Blanca Cusine 75cl
31,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja
BG Extra Dry 75cl
10,99 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Rotari Gran Rose Brut 20cl
4,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
20 cl
Italia
Barth Pinot Rose Brut 75cl
25,59 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Saksa
Baglietti Rose No 7 75cl
14,98 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Rotari Riserva Brut 75cl
15,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia