Porto Gran Cruz 40 Years Old

Pysäyttävä harvinaisuus

110,89€
75 cl
Porto Gran Cruz 40 years old 75cl

Lisätiedot

LahjapakkausLahjapakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Makea jälkiruokaMakea jälkiruoka
Miedot juustotMiedot juustot
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
Niin suuri harvinaisuus, että se kannattaa nauttia sellaisenaan. Jos haluat tarjota jotain, tarjoa fine dining -tyyliin. Pieni suikale juustoa, lusikallisen kokoinen jälkiruoka tai pieni macaron-leivos.
40-vuotias tawny on poikkeuksellinen harvinaisuus, jota tarjoavat vain muutamat tuottajat. Se on kellarimestarin haaste ja huikea taidonnäyte, joka syntyy sekoituksena valtavasta määrästä eri-ikäisiä komponentteja. Vanhimmat saattavat olla peräisin pieniltä viljelijöiltä, jotka ovat varastoineet ne saadakseen niiden avulla ”eläkkeen”. Sokeri ei häviä viinistä, mutta runsastuvat aromit antavat kuivan vaikutelman. 40-vuotias tawny on kuin lukisi alueesta kertovaa historiankirjaa, joka kertoo elämästä vuosikymmenten takaa lähelle nykypäivää. Tämä tekee viinistä hienon jaettavan tai tarjottavan.
Kastanjanruskea, makea, iäkäs, aromikas, pitkä, lämmin
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

110 g/l

Alkoholi

20%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

931897

Alueluokitus

Douro Valley / Porto

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Porto Gran Cruz 20 years old 75cl
58,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz White
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Tawny 75cl
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz Vintage 2011 75cl
40,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Pink
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
18,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali