Porto Cruz Pink

Punaisista rypäleistä valmistettu makea ja tyylikäs kesäjuoma

19,49€
75 cl
Porto Cruz Pink

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Rasvainen kalaRasvainen kala
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
Aperitiivi sekä seurustelujuoma. Raikkaan pitkä juoman saat lisäämällä jäitä, kuplavettä, muutaman mintunlehden sekä tilkan sitruunamehua. Sopii loistavasti myös tapaksien sekä ja antipasti kanssa.
Porto Cruzin tila Gran Cruz sijaitsee aivan keskellä Douro laaksoa ja on yksi maailman suurimmista portviinitaloista. Cruz Pink on valmistettu yksinomaan punaisista rypäleistä. Rypälelajikkeita ovat Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinta Câo, Tourriga Franca sekä National. Säilyy avattuna kuukauden.
Rubiininpunainen, makea, hedelmäinen, tumman marjainen, metsämarjainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

100 g/l

Alkoholi

19%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

936462

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Porto Gran Cruz Vintage 2011 75cl
40,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Messias 20 Anos Port 375cl
32,99 €
alko
Portviinit
Makea
37.5 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 20 years old 75cl
58,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
18,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
59,90 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Tawny 75cl
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali