Plantation Panama Vintage 2010

Rajallisesti saatava tuplakypsytetty vuosikertarommi Panamalta.

71,95€
70 cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Kuiva, voimakkaasti mausteinen, marjainen ja mausteinen maku, jossa on vivahteita appelsiinista ja viikunasta. Hento kahvin aromi.
13 vuotta kypsytetty rommi. Kuten kaikki Plantation rommin, tuplakypsytetty: kahdeksan vuotta ex-bourbon tynnyrissä tropiikissa ja viisi vuotta Ranskassa konjakki tynnyrissä kysytetty kuiva rommi. Tuote on osa Plantation Vintage Terraverra-tuoteperhettä. Terraverra on keksitty nimi kuvamaan alueen ”todellista luontoa”. Etiketti kuvaa kasveja ja eläimiä paikasta, josta rommi on kotoisin.
Kullanruskea, täyteläinen, kuiva, terävä, trooppisen hedelmäinen, kookoksinen, mausteinen
Alko logo
Tarkista saatavuus
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

51.4%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

924468

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

39,50 €
alko
Rommit
70 cl
Dominikaaninen tasavalta
39,50 €
alko
Rommit
70 cl
Mauritius
Plantation XO 70cl
60,98 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Barbados
75,49 €
alko
Rommit
70 cl
Barbados
79,95 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Guyana
Canerock 70cl
39,99 €
alko
Rommit
70 cl
Jamaika