Plantation O.F.T.D.

Oh F*** That’s Delicious!

49,99€
70 cl
Plantation O.F.T.D. 70cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Erinomaista Tiki-cocktaileissa ja rommipohjaisissa liekitettävissä juomasekoituksissa ja ruoan laitossa. Liekitysruoat yleisesti ainesosana.
Plantation O.F.T.D on laimentamaton artesaanirommi Barbadokselta (West Indies Rum Distillery), Jamaicalta (Long Pond Distillery) ja Guyanalta (Demerara Distillers Ltd). Perinteiseen tapaan sokeriruokomelassi raaka-aineena tislattuja rommeja on kypsytetty vuodesta viiteen vuoteen ja sekoituksen kruunaa Plantation tuottajan Jamaican Pot Still High Ester Rums, jotka ovat 10 – 15 vuotta kypsytettyjä rommeja. Sekoitus kypsyy vielä 5 – 6 kuukautta puusäiliössä ja tuloksena on voimakkaan makuinen klassikko, johon nimi Old Fashioned Traditional Dark viittaa.
Mahonginruskea, täyteläinen, kuiva, tulinen, trooppisen hedelmäinen, toffeinen, arrakkinen, pitkä
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

0 g/l

Alkoholi

69%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

163677

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

71,95 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Barbados
71,95 €
alko
Rommit
70 cl
Panama
79,95 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Guyana
75,49 €
alko
Rommit
70 cl
Barbados
39,50 €
alko
Rommit
70 cl
Jamaika
49,98 €
alko
Rommit
70 cl
Barbados