Plantation O.F.T.D.

"Oh F*** That’s Delicious!"

49,98€
70 cl
Plantation O.F.T.D. 70cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Erinomaista Tiki-cocktaileissa ja rommipohjaisissa liekitettävissä juomasekoituksissa ja ruoan laitossa. Liekitysruoat yleisesti ainesosana.
Plantation O.F.T.D on laimentamaton artesaanirommi Barbadokselta (West Indies Rum Distillery), Jamaicalta (Long Pond Distillery) ja Guyanalta (Demerara Distillers Ltd). Perinteiseen tapaan sokeriruokomelassi raaka-aineena tislattuja rommeja on kypsytetty vuodesta viiteen vuoteen ja sekoituksen kruunaa Plantation tuottajan Jamaican Pot Still High Ester Rums, jotka ovat 10 – 15 vuotta kypsytettyjä rommeja. Sekoitus kypsyy vielä 5 – 6 kuukautta puusäiliössä ja tuloksena on voimakkaan makuinen klassikko, johon nimi Old Fashioned Traditional Dark viittaa.
Mahonginruskea, täyteläinen, kuiva, tulinen, trooppisen hedelmäinen, toffeinen, arrakkinen, pitkä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

Alkoholi

69%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

163677

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Plantation Rum Isle of Fiji 70cl
59,99 €
alko
Rommit
70 cl
Fidzi
Plantation Australia 07 70cl
77,50 €
alko
Rommit
70 cl
Australia
Negrita Spiced Golden Spirit Drink 70cl
22,79 €
alko
Rommit
70 cl
Ranska
Riviere du Mat Arrange Vanille
29,99 €
alko
Rommit
70 cl
Ranska
Plantation XO 70cl
60,78 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Barbados
Plantation Barbados Grande Reserve 70cl
32,99 €
alko
Rommit
Keskitäyteläinen
70 cl
Barbados