Plantation Barbados XO

Alunperin Maison Ferrand-yhtiön 20 vuotisjuhliin tehty kertaerä, josta tuli niin suosittu, että sen saatavuus myös jatkossa on turvattu.

60,98€
70 cl
Plantation XO 70cl

Lisätiedot

LahjapakkausLahjapakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Sellaisenaan aterian päätteeksi tumman suklaan seurana.
Plantation XO 20th Anniversary on erikoissekoitus rommia Barbadokselta (West Indies Rum Distillery). Tislaus tehtiin perinteiseen tapaan Gregg’s Farmin kaksikolonnisella tislauspannulla. Tisleet kypsyivät 8 – 15 vuotta tropiikissa Bourbon-tynnyreissä ja edelleen 2 – 10 vuotta Ranskassa eri tynnyreissä, joissa oli mukana uutta valkoista tammea, Bourbon tynnyreitä ja Ferrandin tynnyreitä ja joita lisäksi oli paahdettu eri tavoin. Sekoitus pehmennettiin sokerilla (20 g/l) ja siinä on häivähdys karamellia (0 % – 0,1 %). Tämä hyvin iäkkäiden rommien sekoitus on palkittu moneen kertaan ja se on parhaimmillaan juhlavan illallisen päätöslasillisena.
Kuparinruskea, täyteläinen, kuivatun aprikoosinen, trooppisen hedelmäinen, kookoksinen, kermatoffeinen, kaakaoinen, arrakkinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Alexandre Gabriel on kuin tutkimusmatkailija. Loputon uteliaisuus, intohimo ja hienostunut kauneuden taju ovat hänen eväitään täydellisyyden tavoittelussa. Vuonna 1989 hän löysi konjakkitalon nimeltä Maison Ferrand ja osti sen. Hänen tiiminsä rakensi verkoston konjakin myyntiin ja sukelsi konjakin maailmaan yksityiskohtia myöten. 1990-luvulla hän ryhtyi etsimään täydellistä rommia Karibialta. Syntyi Plantation: käsityönä tehtyjä rommeja, joiden pohjana on tropiikin terroir. Viisitoista vuotta intohimoista rommin valmistusta sai tunnustuksen: vuonna 2012 Alexandre Gabriel palkittiin nimellä Master Rum Blender of the Year ja Distiller of the Year by The American Distilling Institute. Hänen suuri löytönsä on ollut se, miten jokaisella Karibian saarella rommi on erilaista ja edustaa omaa aluettaan, kulttuuriaan ja tapaa tehdä työtä omalla tavallaan. Kaikki Plantation-rommit käyvät aina läpi kaksivaiheisen kypsytyksen. Ensin alkuperäalueellaan tropiikissa, yleensä perinteisesti Bourbon-tynnyreissä. Näistä tynnyreistä rommi saa muun muassa vaniljaisia ja kookosmaisia vivahteita. Ikäännyttyään useamman vuoden synnyinsijoillaan, rommit matkaavat Ranskaan. Siellä ne aloittavat toisen kypsytysjaksonsa Ferrandin konjakkeihin käytetyissä tammitynnyreissä.

Tuottaja

Plantation Rum

Rypäleet

Sokerit

19 g/l

Alkoholi

40%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

942357

Alueluokitus

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Plantation XO 70cl
60,98 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Barbados
Plantation Xaymaca Special Dry 70cl
42,95 €
alko
Rommit
Keskitäyteläinen
70 cl
Jamaika
39,50 €
alko
Rommit
70 cl
Guatemala
Plantation Pineapple 70cl
39,99 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Barbados
Riviere du Mat Arrange Ananas
31,38 €
alko
Rommit
70 cl
Ranska
79,95 €
alko
Rommit
Täyteläinen
70 cl
Guyana