Kuohuviinit

Pares Balta Cava Brut b

Suosio ei yllätä

12,79 €

75 cl
AperitiiviAperitiivi
BlinitBlinit
Rasvainen kalaRasvainen kala
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus
Espanja 
erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, yrttinen, kevyen mineraalinen
KÄYTTÖVINKIT
Erinomainen aperitiivi. Monikäyttöinen cava tapaksille, kala- ja äyriäisruoille ja blineille. Mainio maljaviini ja seurusteluviini.
Suomen suosituimpiin lukeutuva Brut ’b’ luomukuohuviini syntyi voittajaksi. Se on tehty pullokäymismenetelmällä perinteisistä cavan rypäleistä Parellada, Macabeo ja Xarel·lo. Parellada hallitsee tätä sekoitusta ja se tulee Penedeksen korkeimmilta vuorilta antaen viinille kukkeaa raikkautta kasvupaikan erityisen mikroilmaston ansiosta. Macabeo tuo mukaan hedelmäisyyttä ja Xarel·lo vartaloa. Luomuviinin vivahteikkuus ja harmonia leimaavat tätä viiniä. Luomu ei ole halpaa tuottaa, mutta sen huomioiden tällä viinillä on esimerkillinen hinta-laatusuhde.

Tuottaja

Parés Baltà

Rypäleet

Parellada, Macabeo, Xarel.lo

Sokerit

4 g/l

Alkoholi

11.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

523737

Alueluokitus

DO Cava

Makutyyppi

Pehmeä & kepeä

Tuottajan tarina

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Osa tarhoista sijaitsee luonnonsuojelualueiden keskellä, jossa rypäleet saavat kasvaa lähes taianomaiselta tuntuvassa rauhassa. Tarhoja sijaitsee vuosisatoja vanhoilla terasseilla, joilla myös villisiat, ketut, jänikset ja vuorikotkat ovat tavallinen näky. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Ympäristöystävällisyys on kaiken tekemisen ydin. Koko Parés Baltàn tuotanto on Demeter-sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Biodynaaminen viljely perustuu biodiversiteettiin ja tähtitieteeseen ja siinä halutaan kunnioittaa kosmoksen osallisuutta koko prosessin ajan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email