Museum Rosé

Maistuva ja monikäyttöinen

15,98€
75 cl

Lisätiedot

VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Pasta ja pizzaPasta ja pizza
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
SushiSushi
Museum Rosé sopii mainiosti seurusteluviiniksi, aperitiiviksi, pastan ja pizzan painikkeeksi, valkoisen lihan seuraksi, pikkusuolaisten juomaksi ja aasialaiseen ruokaan.
Tämän runsaan ja monikäyttöisen rosén maussa on Cigalesin juurevuutta. Alue on vähän matkan päässä Valladolidista ja Ribera del Duerosta. Garnacha Tinta, Albillo ja Verdejo -rypäleet kerättiin ja valittiin käsityönä. Ne puristettiin kokonaisina terttuina ja käyminen sekä kypsytys tapahtui terästankeissa sakan päällä yhden kuukauden ajan.
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, yrttinen, punamarjainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Finca Museum syntyi Grupo Barón de Leyn laajetessa Riojan ulkopuolelle. Pitkän etsinnän tuloksena löytyi vuosituhannen vaihteessa alue, jossa oli mahdollista tuottaa korkeaa laatua kohtuulliseen hintaan: Cigales. Finca Museumin 185 hehtaarin tarhat ovat häkellyttävän näköinen kivikko, jossa kasvaa harvakseen iäkkäitä köynnöksiä. Lisäksi tilan kontrollissa on 60 hehtaaria sopimusviljelyksiä. Sisämaassa ja korkealla talvet ovat kylmät ja kesät kuumat, myös yön ja päivän lämpötilavaihtelu voi olla 20 °C. Tämä takaa hyvän hapokkuuden Tinta del Pais -rypäleelle, joka on paikallinen nimitys Tempranillolle. Kivet tarhoilla sitovat lämpöä päivällä sekä heijastavat valoa köynnöksille ja yöllä ne tasaavat lämpötilan jyrkkää vaihtelua. Olosuhteet ovat siis erinomaiset laadun tuottamiseen ja kaikki tarvittava tehdään sen hyväksi sekä tarhalla että kellarissa. Korjuu käsityönä, huipputekniikka ja taitavat enologit saavat aikaan näyttelykelpoisia viinejä, joille annetaan riittävästi aikaa myös tynnyreissä ja pulloissa kehittyä nautittaviksi.

Tuottaja

Finca Museum

Rypäleet

Tempranillo, Verdejo

Sokerit

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

938601

Alueluokitus

DO Cigales

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

11,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
100 cl
Espanja
11,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
Pink Riesling 75cl
14,98 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Saksa
12,90 €
alko
Roseeviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
15,98 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Amore Mio
10,90 €
alko
Roseeviinit
Kuiva
75 cl
Italia