Louis Jadot Bourgogne Cote d'Or

Uuden ajan airut

27,49€
75 cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Miedot juustotMiedot juustot
PataruokaPataruoka
RiistalinnutRiistalinnut
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Erinomainen viini vaalealle lihalle, kuten vasikalle, kalkkunalle, viiriäisille ja broilerille. Ehkä parhaimmillaan tämä Pinot Noir on laadukkaiden juustojen seurana, mutta se on niin hyvää, että olen valmis moniin poikkeuksiin edellä mainituista.
Bourgognen hienoimpien rinteiden viinit ovat pitkään olleet hinnoiltaan ja saatavuudeltaan kaukana tavallisen viinin ystävän ulottumattomissa. Tasamaalta ja kaukana juhlituista kylistä korjatut rypäleet ovat puolestaan tuottaneet monta pettymystä kohtuuhintaista burgundia etsineille. Vuoden 2017 sadosta alkaen on käytössä etikettimerkintöjä, jotka tuovat apua laatua etsiville. Bourgogne Côte d’Or ei ole uusi AC-merkintä, vaan tarkentava lisämerkintä, Désignation Géographique Complémentaires (DGC), joka kertoo rinteistä Marangesta Dijoniin, huippuviinien naapureista. Sen maistaa tästä viinistä.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, herukkainen, tamminen, kevyen yrttinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Louis Jadot perustettiin jo 1859 ja se kantaa yhä perustajansa nimeä. Louis Jadot valmistaa burgundin viiniä ja ainoastaan burgundin viiniä pitkällä Bourgognen pohjois-eteläsuuntaisella kaistaleella pohjoisen Chablis’sta aina etelän Beaujolais’n alueelle. Talo on Propriétaire – Négociant eli he omistavat valtavan määrän viinitarhoja ja lisäksi he ostavat rypäleitä alueen parhailta viljelijöiltä. Pirstaleisessa Bourgognessa tämä on ainoa tapa tuottaa merkittäviä määriä hienoa ja tasalaatuista viiniä. Vuosien kuluessa he ovat hankkineet viinitarhoja ollen alueen suurin viinitarhojen omistaja yli 200 hehtaarillaan ja viinin valmistamisen taidot ja resurssit, jotka ovat tehneet talon tunnuksena toimivasta Bacchuksen päästä laadun symbolin. Vain pieni murto-osa Bourgognen kuuluisimmista viljelijä-tuottajista nousee tälle laatutasolle. Louis Jadot’n viinivalikoima on vaikuttava ja edustava puhutaan sitten alueen viineistä, kylätason viineistä, veden kielelle tuovista Premier Cru -tarhoista tai unelmien Grand Cru -tarhoista.

Tuottaja

Louis Jadot

Rypäleet

Pinot Noir

Sokerit

0 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

433697

Alueluokitus

AOC Bourgogne

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Bardos Reserva 75cl
24,99 €
alko
Punaviinit
Erittäin täyteläinen
75 cl
Espanja
The Storyteller Cabernet Sauvignon 75cl
15,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
17,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
Arzuaga Crianza 75cl
35,89 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
18,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Australia
Pares Balta Hisenda Miret 75cl
37,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja