Jean-Marc Brocard Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre

Runsain Premier Cru Chablis

46,98€
75 cl
Brocard Chablis 1er Cru Montee de Tonnerre 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
Rasvainen kalaRasvainen kala
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
NautiskelujuomaNautiskelujuoma
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Maistuu erinomaiselta meren herkkujen, kalan ja äyriäisten kera grillattuna tai kermakastikkeessa. Runsas maku, hienostunut mineraalisuus ja upea happorakenne tekevät siitä nautiskeluviinin.
Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre sijaitsee Grand Cru -laakson oikeassa laidassa ja sitä pidetään Premier Cru -tarhojen ykkösenä, runsaimpana ja täydellisimpänä. Montée de Tonnerre on aivan Grand Cru Blanchot -tarhan vieressä, mutta jää hiukan varjoon päivän aikana eikä ihan yllä Grand Cru -luokitukseen. Maaperä on hyvin kalkkipitoinen ja se antaa viinille tiiviin mineraalisuuden, voimaa ja rakennetta. Montée de Tonnerre on pitkäikäinen Chablis
Kuiva, keskihapokas, keltaluumuinen, persikkainen, kypsän sitruksinen, kevyen mausteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Jean-Marc Brocard istutti ensimmäiset omat köynnöksensä vuonna 1973 Préhy’iin, Chablis’n alueelle, jossa hänen tilansa sijaitsee. Samana vuonna syntyi hänen poikansa Julien, joka tänään johtaa yritystä uusin biodynaamisin opein. Tila on yksi tärkeimmistä Bourgognen toimijoista, joka on omistautunut luomuviljelyyn. Täsmällisyys, voima ja raikkaus ovat Jean-Marc Brocardin filosofian ydinsanat ja tunnus. Täsmällisyys kuvaa jurakauden merenpohjan välittymisen köynnökseen, joka ilmentää Chablis’n puhtaan tyypikkyyden rypäleisiin. Voima syntyy viinin rakenteesta, intensiteetistä ja pituudesta. Raikkaus nousee pohjoisen sijainnin ja kivisen maapohjan synnyttämästä hapokkuudesta, joka on ominaista Chablis’lle. Lyhyesti sanottuna Jean-Marc Brocardin viinit ammentavat todellisen luonteensa maaperästä. Jean-Marc Brocardin tilan viinit tulevat omilta ja vuokratarhoilta yhteensä 200 hehtaarin alalta. Tuotanto käsittää Chablis’n kaikissa muodoissaan, suurimman osan Auxerre’n muista viineistä ja kolme erilaisten maaperien Bourgognen valkoviiniä. Jean-Marc Brocardin viinejä viedään 55 maahan.

Tuottaja

Jean-Marc Brocard

Rypäleet

Chardonnay

Sokerit

1 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

007682

Alueluokitus

AC Chablis Premier Cru

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

Laurenz V Singing Gruner Veltliner
16,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Itävalta
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
16,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
100 cl
Saksa
Wolfberger Riesling BIO 75cl
16,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Wolfberger Pinot Gris 75cl
14,98 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Ranska
13,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska