Punaviinit

Domaine du Vieux Lazaret Chateauneuf-du-Pape Rouge

Paavien historiallinen viini

31,90 €

75 cl
Jerome Quiot Chateaneuf du Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge 75cl
GrilliruokaGrilliruoka
NautaNauta
PataruokaPataruoka
PorsasPorsas
Ranska
Täyteläinen
täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, vadelmainen, luumuinen, pippurinen, yrttinen, kevyen tamminen
KÄYTTÖVINKIT
Tyylikäs ranskalaisklassikko sopii hyvin riistan, tumman ja vaalean lihan kera sekä ankan kera, mutta myös leikkeleiden ja juustojen tarjoiluun
Paavin istuin siirtyi vuonna 1309 Avignoniin ja jäi sinne 70 vuodeksi. Alueen kuuluisimman viinin nimi Châteauneuf du Pape tarkoittaa paavin linnaa. Massiiviset pyöreät kivet peittävät suurinta osaa viinitarhoista. Päivällä ne heijastavat valoa, joka on tärkeää köynnöksille ja yöllä ne pitävät tarhan lämpimänä lämmettyään päivällä. Alueen viinit ovat potpurri, jossa on usein mukana jopa 13 eri rypälelajiketta, joista pitkä kuorikontakti uuttaa viiniin runsaan värin ja tuhdit tanniinit. Nimi Lazaret viittaa alueella aikanaan olleeseen luostariin. Tämä viini saa jatkuvasti kiittäviä arvioita.

Tuottaja

Jérôme Quiot

Rypäleet

Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre

Sokerit

3 g/l

Alkoholi

15%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

465837

Alueluokitus

AC Châteauneuf-du-Pape

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tuottajan tarina

Ranskalaisen Quiot’n perheen historia on osa Rhônen laakson historiaa, sillä Antoine Quiot hankki ensimmäiset hehtaarinsa viinitarhaa Vauclusessa, Châteauneuf du Papen alueella jo 1748. Nykyään perheen viinitiloja on jo viisi ja niihin kuuluu pari sataa hehtaaria viinitarhaa eri puolilla eteläistä Rhônen laaksoa. Jérôme Quiot’n yllättävän kuoleman jälkeen 2018, tiloja hoitavat Florence ja Jean-Baptiste Quiot. Perheen tärkein tila on aina ollut Domaine du Vieux Lazaret aivan Châteauneuf du Papen ytimessä. Domaine Duclaux, Combes d’Arnevels, Domaine Houchart ja Château du Trignon täydentävät tämän mahtavan viinisuvun omistuksia, joissa historia ja osaaminen täydentävät toisiaan tarjoten viinin ystäville tärkeän osan Rhônen-laakson gastronomista maailmaa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email