Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Illanvietto tulossa ja tarvetta olisi helpolle boolille, johon riittää muutama raaka-aine? Mansikkalikööristä valmistuu nopeasti miellyttävä, muttei liian makea …
Liittymällä tilaajaksi hyväksyt henkilötietojesi käytön tietosuojaselosteen mukaisesti. Voit peruuttaa liittymisen koska tahansa, eikä se sido sinua mihinkään.
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Horeca-alan ammattilainen? Suuntaa sivulle norex.fi
Viikon Viiniä ylläpitää Norex Selected Brands Oy
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, raparperinen, mineraalinen
Savukaloille, hummerille, katkaravuille ja monille muille mereneläville, kuten kampasimpukkarisotolle. Sopii myös parsan kanssa, jopa hapankaalinkin kera. Erinomainen kalaviini, erit. erilaiset valkoiset kalat.
Viini tulee Jurançon Sec -alueelta Ranskasta, Pyreneiden vuoristoseudulta. Rypäleet viiniin tulevat 3 hehtaarin alalta, kahdelta alueelta, korkealla sijaitsevilta tarhoilta. Monein-rypäleet kypsyvät lämpimämmässä ja aikaisemmin, joten rypäleistä saadaan täyteläisempää viiniä. Chapelle de Rousse-rypäleet sijaitsevat viileämmässä kasvupaikassa, jossa rypäleet kypsyvät myöhemmin ja näin saadaan hapokkaan eloisaa viiniä. Apellaation pohjoispuolella sijaitsee tie, jota pitkin muinoin Béarnin suolaa kuljetettiin Pau’hun. Suolatien nimi on ’Cami-Salíe’, joka löytyy tämänkin viinin nimestä. Ilmasto alueella on rypäleiden kasvukaudella merellinen, viileä ja kostea. Mutta syksy on usein kuuma ja kuiva, johtuen eteläisistä tuulista (Foehn effect). Viini on puristettu hitaasti ja hellästi, jotta saadaan talteen hedelmäisyys ja aromit. Suurin osa viinistä käy lämpötilakontrolloiduissa tankeissa, pieni osa tammitynnyreissä. Ei malolaktista käymistä. Tuotetta kypsytetään vielä 10 kuukautta, jolloin sakka saa olla mukana makua tuomassa. Viini ikääntyy hienosti pullotuksen jälkeen 5-8 vuotta.
Joukko Lounais-Ranskan viinejä rakastavia kaveruksia haaveili tasokkaasta viiniyrityksestä, joka nostaisi tämän alueen persoonalliset viinit parempaan tunnettuuteen mallinaan Bourgogne tai Rhônen laakso. Yksi heistä on Lionel Osmin ja ideasta, jota kukaan ei ollut aiemmin yrittänyt, tuli totta vuonna 2010. Alue on valtava Irouléguy’sta Bergerac’iin, Madiranista Marcillac’iin. Rypälelajikkeita on alueella noin 150 erilaista ja moninaisuutta lisää suuri joukko erilaisia maaperiä ja olosuhteita. Lionel Osmin & Cie on ryhtynyt takuumieheksi näyttävälle joukolle viinejä, joita voi luonnehtia löydöiksi. ”Olen valinnut vaikean polun, mutta olen todella kiintynyt Lounais-Ranskaan ja päämääräni on tarjota vain kaikkein parasta”, toteaa Lionel Osmin.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |