Cami Salié Juracon Sec

Ranskalaisen keittiön moniottelijavalkoviini

19,99€
75 cl
Cami Salie Jurancon Sec 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Simpukat ja osteritSimpukat ja osterit
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Miedot juustotMiedot juustot
Rasvainen kalaRasvainen kala
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Savukaloille, hummerille, katkaravuille ja monille muille mereneläville, kuten kampasimpukkarisotolle. Sopii myös parsan kanssa, jopa hapankaalinkin kera. Erinomainen kalaviini, erit. erilaiset valkoiset kalat. Myös etanat, juustofondue ja kypsytetty vuohenjuusto maistuvat tämän viinin kanssa.
Viini tulee Jurançon Sec -alueelta Ranskasta, Pyreneiden vuoristoseudulta. Rypäleet viiniin tulevat 3 hehtaarin alalta, kahdelta alueelta, korkealla sijaitsevilta tarhoilta. Monein-rypäleet kypsyvät lämpimämmässä ja aikaisemmin, joten rypäleistä saadaan täyteläisempää viiniä. Chapelle de Rousse-rypäleet sijaitsevat viileämmässä kasvupaikassa, jossa rypäleet kypsyvät myöhemmin ja näin saadaan hapokkaan eloisaa viiniä. Apellaation pohjoispuolella sijaitsee tie, jota pitkin muinoin Béarnin suolaa kuljetettiin Pau’hun. Suolatien nimi on ’Cami-Salíe’, joka löytyy tämänkin viinin nimestä. Ilmasto alueella on rypäleiden kasvukaudella merellinen, viileä ja kostea. Mutta syksy on usein kuuma ja kuiva, johtuen eteläisistä tuulista (Foehn effect). Viini on puristettu hitaasti ja hellästi, jotta saadaan talteen hedelmäisyys ja aromit. Suurin osa viinistä käy lämpötilakontrolloiduissa tankeissa, pieni osa tammitynnyreissä. Ei malolaktista käymistä. Tuotetta kypsytetään vielä 10 kuukautta, jolloin sakka saa olla mukana makua tuomassa. Viini ikääntyy hienosti pullotuksen jälkeen 5-8 vuotta.
kuiva, hapokas, hedelmäinen, raparperinen, mineraalinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Joukko Lounais-Ranskan viinejä rakastavia kaveruksia haaveili tasokkaasta viiniyrityksestä, joka nostaisi tämän alueen persoonalliset viinit parempaan tunnettuuteen mallinaan Bourgogne tai Rhônen laakso. Yksi heistä on Lionel Osmin ja ideasta, jota kukaan ei ollut aiemmin yrittänyt, tuli totta vuonna 2010. Alue on valtava Irouléguy’sta Bergerac’iin, Madiranista Marcillac’iin. Rypälelajikkeita on alueella noin 150 erilaista ja moninaisuutta lisää suuri joukko erilaisia maaperiä ja olosuhteita. Lionel Osmin & Cie on ryhtynyt takuumieheksi näyttävälle joukolle viinejä, joita voi luonnehtia löydöiksi. ”Olen valinnut vaikean polun, mutta olen todella kiintynyt Lounais-Ranskaan ja päämääräni on tarjota vain kaikkein parasta”, toteaa Lionel Osmin.

Tuottaja

Lionel Osmin

Rypäleet

Petit Manseng, Gros Manseng

Sokerit

2 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

935367

Alueluokitus

AOP Jurançon Sec

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

Barth Riesling Fructus 75cl
16,49 €
alko
Valkoviinit
Puolimakea
75 cl
Saksa
Barton and Guestier Sancerre 75cl
25,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Pares Balta Cosmic 75cl
17,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Wolfberger Gewurztraminer 375cl
9,48 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Ranska
katse crispy white
8,48 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Etelä-Afrikka
Barth Riesling trocken 75cl
17,49 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Saksa