Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserva

Järeä valkoinen Reserva Riojasta

23,49€
75 cl
Baron de Ley Tres Vinas Reserva 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Mausteiset ja lihaisat makkaratMausteiset ja lihaisat makkarat
Rasvainen kalaRasvainen kala
RiistalinnutRiistalinnut
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Sopii savustetulle ja loimulohelle. Rotevuutensa ansiosta viini sopii raskaampien voi- ja kermakastikkeiden kanssa. Myös vaaleat liharuoat, linturuoat ja makkarat ja juustot ovat hyvä valinta tämän viinin kanssa.
Baron de Leyn taidonnäyte on tehty kunnianosoituksena perinteisen tyyliselle Riojan valkoviinille. Nimi tulee kolmesta rypälelajikkeesta, joista jokainen on tehty viiniksi erillään. Sekoitus on kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen viini saanut levätä vuoden pullossa ennen myyntiin tuloaan.
Kuiva, hapokas, paahteinen, hunajameloninen, mineraalinen.
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä. Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.

Tuottaja

Barón de Ley

Rypäleet

Viura, Malvasia, Garnacha Blanca

Sokerit

0.6 g/l

Alkoholi

13%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

913427

Alueluokitus

DOCa Rioja

Makutyyppi

Runsas & paahteinen

Tutustu myös näihin

Cami Salie Jurancon Sec 75cl
22,49 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
12,98 €
alko
Valkoviinit
Puolimakea
75 cl
Espanja
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
15,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Itävalta
Louis Jadot Chablis 75cl
31,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Pares Balta Blanc de Pacs 75cl
13,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
16,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
100 cl
Saksa