Baron de Ley Reserva BIO

Tämän vuosisadan Reserva luomuviininä

75 cl

Lisätiedot

LuomuLuomu

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

LammasLammas
NautaNauta
PataruokaPataruoka
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
Barón de Ley Reserva Organic on erinomainen viini tapaspöytään, se sopii haudutetuille kasvispadoille, grillatuille vihanneksille sekä tummalle lihalle kuten naudalle, lampaalle ja riistalle. Eloisa hapokkuus tekee siitä myös mainion juustoviinin.
Barón de Ley Reserva Ecológico Organic on tehty luonnonmukaisesti kasvaneista Tempranillo ja Graciano -rypäleistä, jotka kasvoivat Barón de Leyn Ausejon alueen tarhoilla. 18 kuukauden kypsytys uusissa amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä ja kahden vuoden jatkokypsytys pullossa tekevät viinistä nautittavan moniulotteisen. Viini soveltuu vegaaneille.
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, tamminen, boysenmarjainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä. Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.

Tuottaja

Barón de Ley

Rypäleet

Tempranillo, Graciano

Sokerit

2.5 g/l

Alkoholi

14.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

902018

Alueluokitus

DOCa Rioja

Makutyyppi

Roteva & voimakas

Tutustu myös näihin

Katse Red Blend 0.75l
8,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja
Lisa 1503 BIB
33,90 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
300 cl
Italia
Old Vines Zingled Out Zinfandel 100cl
14,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
100 cl
Italia
14,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
Arzuaga Crianza 75cl
34,90 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
Matsu El Recio 75cl
21,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja