Valkoviinit

Baron de Ley Blanco

Mallikelpoinen Riojan valkoviini

11,69 €

75 cl
Baron-de-Ley-Blanco-75cl
NoutopöytäNoutopöytä
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
KierrekorkkiKierrekorkki
Espanja 
kuiva, keskihapokas, sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, yrttinen
KÄYTTÖVINKIT
Erinomainen aperitiivi tai seurusteluviini, mutta sopii myös grillatun kalan ja äyriäisten kumppaniksi.
Baron de Ley Blanco on mehevä sekoitus Viurasta ja Verdejosta. Viura-rypäleet tulevat korkealla sijaitsevilta tarhoilta, joihin vaikuttaa Atlantin valtameren määrittämä mesoilmasto. Tämä antaa viinille tyylikkään raikkauden. Verdejo-rypäleet tulevat Finca Carboneras tarhalta, joka on koko Riojan alueen korkeimmalla sijaitseva tarha. Korkealla kasvavat Verdejo-rypäleet tuovat viiniin trooppista hedelmäisyyttä sekä aromaattisuutta. Rypälemehu kävi viiniksi jäähdytetyissä terästankeissa 14 – 15 °C matalassa lämpötilassa mikä lisäsi hedelmäisyyttä. Osa rypäleistä maseroitiin, joka antoi viinille rakennetta.

Tuottaja

Barón de Ley

Rypäleet

Viura, Verdejo

Sokerit

1 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

900447

Alueluokitus

DOCa Rioja

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tuottajan tarina

Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä. Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email