Retkiruoan ei tarvitse aina olla pelkkää makkaraa. Tällä helpolla reseptillä valmistat käden käänteessä trangialla tai vaikkapa avotulella herkullisen annoksen!

Tämä ihastuttava resepti yhdistää sulaneen juuston ja makeiden hedelmien maut täydellisesti, luoden hyvin yksinkertaisen, mutta silti varmasti mieleenpainuvan jälkiruoan tai vaikkapa välipalan. Eikä valmistuksessakaan kestä kauaa!

Reseptistä riittää 1-3 hengelle, riippuen retkeilijöiden nälästä!

Paistettua juustoa ja hedelmiä

  • 1 Valko-/punahomejuusto
  • 2 – 3 Tuoretta aprikoosia, kourallinen kuivattuja tai 1 nektariini

  • 4 Isohkoa mansikkaa

  • Tuoretta timjamia 

  • Oliiviöljyä

  • Paksua balsamicokastiketta

  • Juoksevaa hunajaa

  • Hyvää leipää

  • Laadukasta punaviiniä, esim. Pierrevignes – Côtes du Rhône

Tee näin:

Pilko hedelmät pieneksi, mutta jätä halutessasi muutama isompi pala koristeluun. Leikkaa terävällä puukolla juuston pintaan pari viiltoa. Lorauta pannun keskelle oliiviöljyä ja nosta juusto öljyn päälle. Lisää ympärille pilkkomasi hedelmäpalaset ja timjamia. Pirskottele oliiviöljyä ja paksua balsamicoa sekä juuston että hedelmien päälle. Peitä kannella tai foliolla, ja anna muhia matalahkossa lämmössä n. 10 min, kunnes juuston pinta tuntuu koskettaessa lämpimältä ja sulan pehmeältä.

Kun juusto on sulaa, asettele päälle säästämäsi hedelmät ja lorauta hieman juoksevaa hunajaa. Juusto-hedelmäseosta voit kauhoa suoraan pannusta leivällä suuhun kuin dippiä konsanaan. Tarvittaessa voit veitsellä raottaa tekemiäsi viiltoja, jotta pääset leivällä sulaan sisukseen käsiksi.

Reseptin Viikon Viinille on loihtinut Eräopas Sonja Lassila.

 

Mistä hyvä retkiviini?

Valitse retkeilyyn kevyt muovipullo laadukasta punaviiniä, joka sopii erityisesti savuisen ruoan kylkeen. Muovipullo ei varmasti hajoa luontoon eikä myöskään vuoda kierrekorkkinsa ansiosta.