13.3. juhlitaan Rieslingin syntymäpäivää. Syntymäpäivä ajoittuu jo vuoteen 1435, jolloin Saksan Rieslingistä löytyy ensimmäinen virallinen merkintä. Päivänsankari täyttää siis peräti 586 vuotta. Hedelmäisestä Rieslingistä on helppo pitää, ja se on hyvin suosittu valkoviinirypäle.

Kaksi erinomaista Riesling-vaihtoehtoa syntymäpäivää juhlistamaan

Barth Riesling Fructus

Barth Riesling Fructus

Riesling Fructus tekee vaikutuksen jo selkeän yksinkertaisella etiketillään. Hedelmäinen viini on samalla sekä perinteinen että moderni. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi. Biodynaamisesti tuotetut Riesling-rypäleet ovat käyneet hyvin modernissa terästankissa. Barthin näkemys on tätä päivää parhaimmillaan: tehdään hyvästä vielä parempi, avoimen hedelmäinen, mehukas ja suun täyttävä viini.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Stefan Winter Riesling Brut

Stefan Winter Riesling Brut 2018 on 100 % Riesling ja rypäleet tulevat siis yksinomaan satokaudelta 2018. Alkoholikäyminen tapahtuu jäähdytetyissä terästankeissa ja toinen käyminen perinteisellä pullokäymisellä. Riesling saa kypsyä vuoden hiivasakan päällä. Korkinvaihdon yhteydessä tehty sokerilisäys on noin 10 g/l, mutta Rieslingin hapot saavat viinin maistumaan rutikuivalta. Tuotanto on pieni eikä tätä viiniä luule miksikään valtavirran kuohuvista viineistä. Stefan Winter tekee viiniä nuoren miehen päättäväisyydellä ja terroir puhuu hänen viineissään. Tämä on laatutietoisen valinta!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

parsa ja Stefan Winter