13.3. juhlitaan Rieslingin syntymäpäivää. Syntymäpäivä ajoittuu jo vuoteen 1435, jolloin Saksan Rieslingistä löytyy ensimmäinen virallinen merkintä. Päivänsankari täyttää siis peräti 587 vuotta. Hedelmäisestä Rieslingistä on helppo pitää, ja se on hyvin suosittu valkoviinirypäle.

Kaksi erinomaista Riesling-vaihtoehtoa syntymäpäivää juhlistamaan

Barth Riesling Fructus

Barth Riesling Fructus

Riesling Fructus tekee vaikutuksen jo selkeän yksinkertaisella etiketillään. Hedelmäinen viini on samalla sekä perinteinen että moderni. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi. Biodynaamisesti tuotetut Riesling-rypäleet ovat käyneet hyvin modernissa terästankissa. Barthin näkemys on tätä päivää parhaimmillaan: tehdään hyvästä vielä parempi, avoimen hedelmäinen, mehukas ja suun täyttävä viini.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Wolfberger Riesling

Jos olet Riesling-harrastaja, tunnetkin varmaan jo ranskalaisen Wolfberger Rieslingin. Mikäli nautit Rieslingisi mieluiten kuivana, tämä on mainio valinta. Riesling-rypäle on Alsacen alueen tunnuskuva, ja Wolfberger alueen suurin tuottaja. Wolfberger Riesling on kuiva ja raikkaan hapokas, ja se on mahtavan monikäyttöinen kalasta myös juustojen puolelle. Miten olisi siis lasillinen raikasta Rieslingiä vaikka sipuli-pekonipiiraan, juustotarjottimen tai choucrouten kera? Tai kokeile, mitä ruokalajia omat makunystyräsi halajavat.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Wolfberger Riesling