Kaakaon kaveriksi sopii mainiosti Espanjasta lähtöisin olevat churrot, jotka perinteisesti “kuorrutetaan” kanelisokerilla. Tällä pikaversiolla saat maistuvat churrot helposti Negrita Rum Cream -kermaliköörillä tuunatun kaakaon kaveriksi.

churrot ja suklaakastike

Churrot

100 g voi- tai lehtitaikinaa

1 dl sokeria

1 tl kanelia

50 g voita

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja leikkaa voi- tai lehtitaikinalevy muutaman senttimetrin levyisiksi nauhoiksi. Nosta leikatut taikinanauhat leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele nauhoihin muutamia reikiä esimerkiksi haarukalla ja paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes nauhat ovat kullanruskeita. Jos nauhoista tulee paistaessa kovin paksuja, voit halkaista ne vielä paistamisen jälkeen kahtia. Sulata voi. Yhdistä kaneli ja sokeri keskenään. Kasta paistetut churrot voisulassa ja sen jälkeen pyörittele niitä kanelisokerissa. Anna churrojen kuivahtaa hetki (noin 5 minuuttia). Tarjoile tuoreeltaan Negrita Rum Cream -kermaliköörikaakaon kanssa.

Kaakao kermaliköörillä

kaakaota

4 cl Negrita Rum Cream -kermalikööriä

kermavaahtoa

suklaakastiketta

vaahtokarkkeja

 

Kaada lasin pohjalle Negrita Rum Cream -kermalikööri ja valmista kaakao makusi mukaan joko kylmänä tai lämpimänä. Lisää kaakao lasiin kermaliköörin joukkoon ja lisää päälle vaahtokarkit ja/tai kermavaahto. Viimeistele juoma suklaakastikkeella ja nauti!

 

Löydät reseptin myös tästä.

kaakao