Jos metsään haluat mennä nyt… vai sittenkin torille, ja marjakojun kautta nauttimaan kesästä hyvä viini kainalossa?

Mehevät mustikat, mansikat ja vadelmat odottavat poimijaansa metsän siimeksessä ja marjakojun laarissa. Kojuista ja kotipuutarhoista löytyy tietenkin marjojen lisäksi niin omenaa, luumua kuin kirpeää raparperia. Hedelmät ja marjat ovat luonnon todellisia taidonnäytteitä, ja tuoreempia kesän makuja saa hakea. Nyt on oikea hetki, ota talteen kasvikunnan omat karkit!

Marjat ja hedelmät toivottavat tervetulleiksi monenlaiset viinit mehukkaaseen seuraansa, ja erityisesti voimme suositella niiden kaveriksi kuohuviiniä tai vaikkapa portviiniä. Juhlava hetki syntyy näiden tarjoilujen ansiosta kuin itsestään.

Marjojen ja hedelmien kanssa viihtyvät viinit sopivat usein myös jälkiruoille kuten konditoriatuotteille, joten kokeile halutessasi tehdä marjoista tai hedelmistä vaikka piirakkaa. Miten olisi esimerkiksi raparperipiirakka, mustikkamurupiirakka tai omenahyve? Tai yksinkertaisesti mehevät persikanlohkot tarjoiltuna kermavaahdon kera. Niin mukavaa, ja niin uskomattoman maukasta!

rhubarb cake
Porto Cruz Tawny 75cl

Porto Cruz Tawny

Tilkka portviiniä ei olisi kyllä pahitteeksi! Porto Cruz Tawny on klassikko, joka on maailman suurimman portviinin tuottajan Gran Cruz Porton käsialaa. Ranskassa tämä kuuluu bistron kuin bistron vakiovalikoimaan, ja se tarjoillaan viilennettynä aperitiivina. Makea portviini sopii maltillisesti nautiskellen myös seurusteluun. Tästä makea seuralainen marjoille, olkaa hyvät!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tosti Asti Dolce

Iki-ihana ja makea kuohuviini Tosti Asti Dolce on kuin suunniteltu jälkiruokaviiniksi, ja jälkiruoan virkaa marjat ja hedelmät usein saavat kunnian toimittaa. Tosti Asti Dolce käy myös hyväksi seurustelujuomaksi, joten suut pysyvät makeina koko illan. Nostetaan lasi kuplivaa kesän kunniaksi!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tosti Asti Dolce 75cl
Tosti Rose Prosecco

Tosti Prosecco Rosé

Tässä vasta kesäinen roseekuohuviini! Tosti Prosecco Rosé on suosittua proseccoa nyt roseeksi versioituna. Se on kuiva ja kuohuva, joten se antaa sopivaa vastapainoa tuoden ihanasti esille marjojen makeuden. Tosti Prosecco Rose viihdyttää mielellään myös seurustelujuoman roolissa. Voit myös kokeilla tipauttaa lasiin vaikka pari marjaa, ja katsoa mitä tapahtuu!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tosti Butterfly Demi Sec

Ystävällisen lempeä ja maltillisen puolimakea Tosti Butterfly Demi Sec on helppo ja tasapainoinen kuohuviini luonnon herkkujen kaveriksi. Juuri sopivan makeuden ansiosta tämä kuohuva on samalla aaltopituudella marjojen ja hedelmien kanssa, ja osaa korostaa niitä juuri oikealla tavalla. Huoleton valinta mehukkaiden herkkujen kyytipojaksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tosti Butterfly Demi-Sec 75cl
luumut, hedelmät