Suklaa on suomalaisten kestosuosikki. Itse asiassa suomalaisten suklaankulutus on yksi suurimmista koko maailmassa. Onhan siksi myös tärkeää, että suklaalle löytyy myös arvoisensa kumppani viinipuolella!

Tarjoiletpa siis vieraillesi suklaasta loihdittuja mestariannoksia tai syöt levystä suoraan haukaten, valitse suklaalle juoma, joka korostaa entisestään suklaan syvää ja pehmeää makua.

Mikä viini sopii suklaalle?

Suklaa on siitä mukava herkku, että sille sopii viineistä niin valko-, puna-, kuohu- kuin portviinikin. Ehkä oivallisin keino löytää ne omat viini/suklaasuosikit on järjestää kavereiden kanssa oma viinitasting. Alla olevista viineistä voit valita mieleisesi ja napata kaupan suklaaosastolta testiin jos jonkinlaisia suklaita, myös tummaa suklaata. Makuja on monia eikä oikeita vastauksia ole. Hauskintahan on maistella viinejä ja suklaita yhdessä hyvän porukan kanssa 🙂

Tästä voit lukea lisää siitä, miten voit järjestää oman viinitastingin. Se on hyvin helppoa! Sivulta löydät myös valmiin tasting-alustan, jonka voit tulostaa. Sitten ei muuta kuin sukeltamaan suklaiden ja viinien ihmeelliseen maailmaan!

Alta löydät suklaan suosikkiviinejä.