Joulunodotuksen aikaan alkumaljana toimii punaviinipohjainen juhlabooli, joka maistuu sekä kylmänä että lämpimänä. Tämän boolin inspiraationa ovat toimineet saksalainen Glühwein sekä isobritannialainen mulled wine, jotka molemmat muistuttavat jonkin verran suomalaiseenkin jouluun usein kuuluvaa glögiä.

Jouluinen booli on täydellinen niihin hetkiin, jossa ihmiset kokoontuvat yhteen juhlistamaan yhdessäoloa ja nauttimaan lämpimän joulun tunteesta sekä rauhasta.

Ohjeesta saat boolia n. 6-8 hengelle.

Joulubooli

Jouluinen booli

75 cl mausteista punaviiniä, esim. Footmark Pinotage

6 cl brandya

1 rkl sokeria

½ appelsiini

6 mausteneilikkaa

2 cm pala inkivääriä

Tee näin:

Sekoita nesteet kannussa tai boolimaljassa keskenään ja liuota sokeri. Pese appelsiini ja kuori inkivääri sekä leikkaa ne siivuiksi. Lisää appelsiininlohkosiivut, inkivääri ja mausteneilikka juomaseokseen ja sekoita. Jos haluat nauttia juomasta lämpimänä, lämmitä se liedellä kuitenkaan kiehuttamatta sitä kovasti.

Vinkki: Halutessasi voit myös lisätä sekaan kanelitankoja ja tähtianista, makua ja näyttävyyttä tuomaan.