Mimosa on raikkaan kupliva, hurmaava drinkki, jota pidetään klassikkodrinkkien kuningattarena. Se ei ole perinteinen lasillinen kuohuviiniä, vaan siihen tulee puolet kuohuvaa ja puolet tuoretta, juuri puristettua appelsiinimehua.

Mimosalla on kiehtova tausta. Se on saanut alkunsa 1920-luvun Lontoossa Buck’s -klubilla. Klubin baarimikot kaatoivat kuohuviinin sekaan hieman appelsiinimehua. Miksi näin? Koska olisihan ollut todella tyylitöntä ja sangen sivistymätöntä nauttia alkoholia jo ennen lounasaikaa. Yhdysvalloissa Mimosa nousi suosioon Alfred Hitchcockin ansiosta, joka ikuistettiin Lontoossa valokuviin nauttimassa Mimosa-drinkkiä.

Se toimii juhlien tervetuliaismaljana, brunssin tunnelmanluojana tai nautiskelujuomana.

Mimosa-drinkin ainekset:

0,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

0,5 dl kuohuviiniä

Kaada kauniisiin samppanjalaseihin ensin appelsiinimehu ja sitten kuohuviini.

Mimosan kuohuviinin voit valita monien upeiden vaihtoehtojen joukossa. Vertaile esimerkiksi alla olevista kuohuviineistä tehtyjä Mimosoja ja löydä oma suosikkisi!

Barton & Guestier Extra Dry

Hedelmäisen pirtsakka

Barton & Guestier Extra Dry on ranskalainen, kuiva ja keskihapokas kuohuviini. Se on pirteä ja hedelmäinen, ja siinä itsessäänkin on appelsiinin, päärynän ja passionhedelmän sävyjä. Se on siksi hieno valinta Mimosa-drinkkiin.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Gorilla Mimosa

Kupliva Katse

Katse-apinaperheen ihastuttava kuohuviini Katse Brut on serkuksista se pirskahtelevin ja eloisin. Sen kupliva ilo tarttuu! Tämä tunnelmanluoja on täydellinen Mimosa-drinkkiin. Siinä on sitruksen, greipin ja aprikoosin sävyjä ja siitä rakennettu drinkki maistuu sekä kerää ihastuneet Katseet aina ja kaikkialla!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tosti Butterfly

Taikajuoma maljassa

Mimosa on myös Asterix-sarjakuvissa Obelixin ihastuksen kohde. Gallialaiseen henkeen tämän taikajuoman valmistamiseen sopiikin italialainen Tosti Butterfly Demi Sec. Se on kepeä ja huoleton valinta Mimosa-drinkkiin. Tämä puolimakea kuohuviini on kypsän persikkainen ja runsaan päärynäinen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.