Tankoparsa on kaunis keväinen herkku, joka maistuu niin grillattuna, pannulla paistettuna kuin keitettynä. Mutta mitä se olisikaan ilman kunnon kastiketta? Vahvista parsaa paremmaksi hollandaisella.

Hollandaise-kastike tankoparsan parina on todellinen klassikko

Kaksikko on erottamaton, ja aivan syystä. Tankoparsa on hyvää jo sellaisenaan, mutta pehmeä ja ylellinen hollandaise antaa sille vielä viimeisen silauksen ja tekee siitä entistä mehevämpää. Sitruunalla maustettu kastike valmistetaan vesihauteessa kananmunankeltuaisista ja voista. Erityisen tärkeää on vahtia keltuaisia kypsymisen varalta, sillä ne alkavat kypsyessään muuttua rakeisiksi. Mikäli kastike on vaarassa kuumentua liikaa eli keltuaiset näyttävät kypsymisen merkkejä, nosta kulho yksinkertaisesti pois vesihauteesta ja vatkaa keltuaisia, jotta ne jäähtyvät. Valmis kastike palkitsee tekijänsä avokätisesti: niin hyvää! Jos hollandaisen valmistus kuitenkin jännittää, niin ei mitään hätää: sitä löytyy myös valmiina kaupasta.

Parsan ja hollandaisen taivaallinen yhdistelmä tarvitsee tietysti seurakseen myös arvoisensa viinit. Esittelemmekin seuraavaksi muutaman mainion parsaviinin, olkaa hyvät!

 
wolfberger muscat parsa

Täsmäviini parsalle

Wolfberger Muscat tulee Alsacen alueelta Ranskasta. Se on suosittu aperitiivi ja maistuu erinomaisesti nimenomaan parsan kanssa, joten se on nappivalinta parsa-aterialle. Tämän lisäksi se sopii esimerkiksi kampasimpukoiden tai vaikkapa aasialaisen ruoan seuraksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Rieslingin ystävän valinta

Toinen mainio vaihtoehto on saman Wolfbergerin viinitalon Wolfberger Riesling. Riesling on suosittu ja laadukas rypäle, josta aloittelijankin on helppo pitää. Tämä viini sopii hyvin monen ruoan seuraan ja viihtyy myös juustojen kanssa. Monikäyttöisyytensä lisäksi se saa plussaa sopivuudestaan vegaaneille. Huoleton valinta esimerkiksi tuliaisena vietäväksi!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Wolfberger Riesling
stefan winter riesling brut

Kuplivaa kasvisten kanssa

Tee arjesta juhlaa ja kokeile kuohuvaa parsan kanssa. Kuohuviinien puolelta parsalle voi suositella Stefan Winter Riesling Brutia, joka nimensä mukaisesti saadaan Riesling-rypäleestä. Siitä saa mainion kumppanin niin salaateille ja kasvisruoille kuin myös esimerkiksi meren antimille. Sopii myös seurusteluviiniksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Lättäjalat työn touhussa

Joskus voi kuulla sanottavan, että eläimen kuva viinipullossa on hyvä merkki. Monipuolinen eteläafrikkalainen Running Duck Sauvignon Blanc käy niin ruokaviiniksi kuin seurusteluun, ja se sopii myös vegaaneille. Viini on lisäksi luomua ja reilun kaupan tuotantoa. Hauskan nimen takaa löytyy yhtä hauska tarina: viini on saanut nimensä intialaisista juoksuankoista, jotka syövät tiloilla etanoita ja muita tuholaisia, jotta viiniköynnökset voisivat hyvin. Veikeä mielikuva!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Running Duck