El Pacto on paluu esi-isiemme tapaan tehdä viiniä

Tervetuloa El Pacton seuraan! Tämä Hacienda Lopéz de Haron luomuviini välittää ihmisen käden, viinitarhan ja luonnon välistä keskinäistä kunnioitusta.

El Pacto

Se on valmistettu meitä edeltäneiden viininviljelijöiden perinteiden mukaan, jotka toimivat aikanaan kuun kierron mukaan. Iäkkäät, yli 70-vuotiaat viinitarhat ”la Sonsierrassa” antavat meille Tempranilloa parhaimmillaan. Rypäleet valitaan käsin lokakuussa, viinin käyminen tapahtuu luonnonhiivalla, ja rakennetta sekä aromeja täydentää 14 kuukauden pituinen kypsyttäminen ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tästä saat ylvään seuralaisen hienostuneille liharuoille ja vaikka juustotarjottimen pariksi!

Maultaan El Pacto on täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, suklainen ja mausteinen.

Sanotaan, että yksi kuva on enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä video kertokoon siis moninkertaisesti El Pacton upean tarinan. 

Viinintuottajan tarina

El Pacton takana on tuottaja Hacienda López de Haro, joka kuuluu Vintae-viiniyhtymään.

”Me olemme levottomia, luovia ja kapinallisia. Me olemme toisinajattelijoita, jotka haluamme mullistaa viinimaailman menettämättä sisintämme. Me pullotamme tarinoita ja kerromme niitä kulkiessamme”, sanoo Vintaen toimitusjohtaja Ricardo Arambarri. Enemmän kuin viinialan yritys, Vintae on bileet, josta et haluaisi jäädä pois. Onneksi kutsu on mukana joka pullossa ja pulloja riittää.

Vintaen juuret ovat Riojassa, mutta he toimivat jo 15 eri alkuperäalueella. Jokainen viini on alkanut projektina, jossa on haastettu perinteinen tapa nähdä ja tehdä. Vintaella on uskallettu unelmoida, yrittää ja tehdä paljon työtä. Ja tehdä uusiksi, muuttaa maailmaa. Ja pitää hauskaa. ”Me olemme hurmahenkiä viinin suhteen. Me teemme viiniä, me juomme sitä ja me jopa myymme sitä”.

Vintae on kiehtova yritys, jota on palkitsevaa seurata. Vierailu missä tahansa heidän toimipaikassaan on ahaa-elämys. Keskustelu liikkuu helposti roomalaisten vanhoista kellareista ultramoderniin viininvalmistukseen. Vintae on iältään nuori, mutta juuriltaan vanha. Radikaali, joka tietää mitä se on muuttamassa ja miksi.

Voit lukea lisää tuottajasta sen omilta sivuilta (englanniksi) klikkaamalla tästä.