Katsellaan syssymmällä – eli vaikka saman tien! Illat pimenevät tunnelmallisesti ja jälleen olisi kreivin aika kutsua kavereita kylään. Viikon Viini selvitti, millainen viini sopii illanistujaisiin ja miksi hanapakkaus kannattaa.

Kun kylään tulee isompi porukka, herää usein kysymys, että mitähän sitä kattaisi pöytään. Joku hyvä hanaviini ja pientä naposteltavaa? Tai jos kokkaillaan yhdessä gourmet-meiningillä, niin tarvitaan tietenkin viini, joka toimii niin keittiössä, ruokapöydässä kuin seurustelujuomana salongin puolella.

Ruokaviinin ja seurustelujuoman virkaan käy monipuolinen ja maukas viini, joka ei lopu kesken. Eli huippuviini haussa, ja ne vihreät arvotkin olisivat plussaa. Löytyykö näillä spekseillä? No totta ihmeessä.

Jos oikein tarkkaan katsoo, niin joku heiluttaa kädellä  ei vaan hetkinen, lonkerolla?  tuolta kauempaa. Sieltähän löytyvät lonkeroystävämme eli mustekalat. Kyse on tietenkin sydämet valloittaneesta Crudo-sarjasta eli mustekalaviineistä. Mikä merellinen yllätys!

Kyllähän se säilyy, jos se ei mene

Crudot ovat mainioita yleisviinejä joka tilanteeseen. Ne käyvät vegaaniseen ruokavalioon, ja ympäristöä silmällä pitäen ne on pakattu kevyisiin kolmen litran kartonkipakkauksiin, jotka pitävät sisällään peräti neljän tavallisen kokoisen pullon verran viiniä. Tehokasta on!

Hanapakkauksen ehdoton etu on sekin, että hanaviini on tyhjiöpakkaus, jossa viini pysyy hyvänä useamman viikon. Samasta tonkasta riittää siis useampaankin kertaan, ja maku se vaan pysyy priimana.

Eikä tässä vielä kaikki! Valkoviini eli Crudo Catarratto-Zibibbo palkittiin hetki sitten vuoden parhaana hanavalkkarina. Loistava suoritus, Viikon Viinin toimitus onnittelee!

Palkitsijana oli tietenkin arvovaltainen Viinilehti, joka kuvaili voittajaa näin:

“Eteläsisilialainen voittajavalkoviini on hennosta makeudestaan huolimatta raikas ja upean tasapainoinen viini. Se hurmaa kukkaisella parfyymisuudellaan.” – Viinilehti 2022

Pakko kai se on uskoa. Tai no, käsi sydämelle – tuskinpa tämä kovin yllätyksenä tuli! Viikon Viinin väki ylpeänä kiittää ja kumartaa. Vielä tarkemman arvion saat luettua tästä. On se vaan hyvä!

Kumpi näistä vekkuleista sopii teidän ruokiinne ja illan teemaan? Vilkaise alta speksit ja ei kun ostoksille. Hauskaa iltaa!

Crudo Catarratto Zibibbo -hanapakkaus kallellaan ruudullisella pöytäliinalla. Tuotekuva.

Crudo Catarratto Zibibbo BIB

Voittajan on helppo hymyillä! Kotiravintolan “viinipaketti” on pakattu näin näppärään hanapakkaukseen, josta riittää varmasti kaikille.

Crudo Catarratto-Zibibbo on täydellinen heti kärkeen aterian aloittajaisiksi eli aperiitivin virkaan, mutta varsinainen parketin partaveitsi tästä lonkeromestarista kuoriutuu ruokapöydän antimien äärellä ja mukavan maistuvana seurustelujuomana missä vain ja milloin vain. Napakymppi!

Ja uskallammepa ounastella, että tämä maistuu monelle – sokeria on nimittäin 15 g litrassa, mikä merkitsee juuri sopivaa puolikuivuutta. Se tekee viinistä myös todella monikäyttöisen, ja mukana on hyvää hapokkuutta ja eksoottisia hedelmiä. Toisin sanoen jos kuiva valkkari ei ole sinun juttusi, niin kokeilepa tätä.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Crudo Nero D’Avola Cabernet Sauvignon Organic

Ja kaverille kans, eli valkoisen Crudon uusi punainen ystävä! Punainen Crudo Nero D’Avola Cabernet Sauvignon Organic on erityisen hyvä valinta silloin, kun illan tarjoiluihin kuuluu liharuokia tai vaikka piiraita, joissa ei ole säästelty juustoa. Ja taipuuhan tämä lempeä luomuviini notkealla hedelmäisyydellään myös vaalealle lihalle tai merellisiin pastoihin, kuten pakkauskin jo vihjaa.

Ja entäs se hienostunut viini- ja juustoilta, josta on ollut puhetta? No tämähän on teidän viininne alusta loppuun.

Ihanan runsasmakuisessa ja lempeässä viinissä voit maistaa kirsikkaisuutta ja vadelmaisuutta sekä kevyttä yrttisyyttä. Varsin houkutteleva lasillinen, vaikka itse sanommekin. Tai sano sinä!

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Crudo Nero D’Avola Cabernet Sauvignon -hanapakkaus ja viinilasi ruokpöydälle aseteltuna. Tuotekuva.