Mojito tuo minttuinen rommidrinkki on varsinainen klassikko ja mitä ihanin viilennysjuoma. Yksi suurimmista myyteistä on tarina siitä, että Mojito olisi ollut itse Ernest Hemingwayn lempidrinkki. Tarina kertoo, että hän olisi usein juonut tätä lempibaarissaan Havannassa. Todisteena tästä, baarin sienällä roikkuu Ernest Hemingwayn käsinkirjoittama viesti allekirjoituksella. Totuus on kuitenkin, että kyseessä oli vain myynninedistämiskikka kyseiseltä baarilta. Legendaan ovat haksahtaneet mm. paavi Fransiscus sekä Kiinan presidentti Xi Jinping, jotka ovat pyhiinvaellusmatkan baariin tehneet nauttiakseen Mojiton kuuluisan kirjailijan viitoittamalla tiellä. Itse asiassa Papa Hemingwayn lempidrinkki oli vanha kunnon daiquiri.

Drinkin historia on siis totta ja tarinaa, mutta hyvä se on. Tätä on kiva siemailla vaikkapa lukiessa Ernest Hemingwayn kuuluisia teoksia…

Negrita white rum mojito drink

Ainekset:

4 cl vaaleaa rommia
2 tl ruokosokeria
Mintunlehtiä
Limelohkoja
Kivennäisvettä
Jäitä

Ohje:

Tee puolikkaasta limestä lohkoja ja laita ne lasiin. Lisää sokeri ja murskaa limet lasin pohjalle. Tämän jälkeen lisää 8-10 mintunlehteä ja painele murskaimella tai kauhalla minttuja varovasti. Älä murskaa mintunlehtiä, ettei lehdistä irtoa kitkerää makua juomaan. Lisää rommi ja jäämurska. Pidennä kuplivalla vedellä. Sekoita lusikalla juoma tasaiseksi. Makua voit muuttaa mielesi mukaan lisäämällä limeä, sokeria tai minttua. Mintuista irtoaa makua lyömällä niitä kämmenten välissä yhteen ennen juomaan laittamista. Voit myös kokeilla erilaisia makuvichyjä saadaksesi juomaan uutta twistiä.