Cuba Libre

Cuba Libre eli Vapaa Kuuba kuhisee historiaa. Cocktail-historioitsijoiden Ansistatia Millerin ja Jared Brownin tutkimus vuodelta 2012 kertoo kiehtovaa tarinaa. Miller haluaa tutkimuksensa ohella muistuttaa, että on olemassa hiuksenhieno ”vihreä” raja Cuba Libren ja rommikolan välillä. Se raja on lime. Kun rommikolaan se ei perinteisesti kuulu, on se puolestaan Cuba Libren ehdoton ainesosa – koristeena sekä puristettuna.

Cuba Libren nimi sai alkunsa 1800-luvun loppupuolella Kuuban pyrkiessä itsenäistymään Espanjasta. Tuolloin kuubalaiset vapaustaistelijat siemailivat drinkkiä nimeltä Cuba Libre, joka kuitenkin tuohon aikaan oli todennäköisemmin sekoitus hunajaa, melassia ja vettä sekä alkoholia yleensäkin.

Cuba Libre, kuten sen nykyään tiedämme, on yksi maailman kuuluisimmista drinkeistä ja sitä tarjotaan Havannasta Helsinkiin ja Hannoverista Honoluluun. Cuba Libre!

4 cl tummaa rommia
Colajuomaa
1 cl tuorepuristettua limemehua
Limelohkoja koristeeksi
Jäitä

Ohje:

Kaada haluaamasi lasiin jäiden päälle rommi ja purista muutama  limelohko joukkoon. Lisää sitten kolajuomaa haluamasi määrä ja pudota myös puristetut limet juomaan antamaan lisämakua.

Cuba Libre Negrita Dark
Caribbean Cuba Libre
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email