Singing Grüner Veltliner by Laurenz V.

Laulava viini

16,99€
75 cl
Laurenz V Singing Gruner Veltliner

Lisätiedot

KierrekorkkiKierrekorkki
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
Miedot juustotMiedot juustot
Rasvainen kalaRasvainen kala
SushiSushi
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
ÄyriäisetÄyriäiset
Singing Grüner Veltliner istuu suomalaiseen laulutraditioon parhaiten rapupöydässä, jossa tämä viini on mahtavaa seuraa punaisille saksiniekoille. Kalat, äyriäiset, vaalea liha, pehmeät juustot ja sushi ovat kaikki tämän viinin kavereita.
Laurenz V. Singing Grüner Veltliner on käyntikortti tämän rypälelajikkeen viineihin. Siinä eloisa, tasapainoinen hedelmäisyys yhdistyy pitkään, palkitsevaan loppuun – tämä viini laulaa suussasi! Se saattaa laulattaa myös sinua. Suomessa, kuorolaulun luvatussa maassa sen soisi tulla huomatuksi alan nimikkoviininä. Viinin rypäleet kasvoivat Kamptalin ja Kremstalin rinteillä, jossa persoonallinen hedelmäisyys syntyy lämpimän ilman noustessa Tonavalta ja sitä täydentää raikas hapokkuus Waldviertelin viileän ilman yltäessä aina jokien Kamp ja Krems rannoille asti. Singing sopii vegaaneille.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, persikkainen, omenainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Laurenz V. on viinintuottaja, jonka päämäärä on tuottaa Itävallan nimikkorypäleestä Grüner Veltlineristä tyylikkäitä, kiehtovia ja eloisan mineraalisia viinejä. Laurenz Moser V. (viides) perusti yrityksen vuonna 2004 yhdessä Dieter Hüblerin ja Schweigerin perheen kanssa ja se keskittyy yksinomaan Güner Veltlineriin. Laurenz Moser V. on kuuluisan itävaltalaisen viinisuvun Lenz Moserin jälkeläinen edustaen 400 vuoden perinnettä viinin valmistuksessa. Aivan erityisenä innoittajana toimii yhä Dr. Lorenz Moser III, jonka lempinimi on Isoisä Grüner hänen kehitettyään lajikkeen kasvatusta uskoen sen olevan täydellinen lajike. Yrityksen viinintekijä on tavattoman taitava Peter Schweiger, jonka juuret ovat Kamptalissa jo viiden sukupolven takaa. Hänen avukseen on nousemassa hänen poikansa Peter Jr., jonka valmistui viiniopinnoistaan vuonna 2012. Laurenz V.:n missio on toimia johtavassa roolissa Grüner Veltlinerin ottaessa paikkansa maailman parhaiden valkoviinien joukossa. Vain Grüner Veltliner, silkkaa nautintoa, modernia otetta ja niiden myötä lisää ystäviä tälle hienolle rypälelajikkeelle.

Tuottaja

Laurenz V

Rypäleet

Grüner Veltiner

Sokerit

4 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

901474

Alueluokitus

Kamptal DAC

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

14,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
LJ Couvent Des Jacobins Bourgogne Chardonnay 375cl
alko
Valkoviinit
Kuiva
37.5 cl
Ranska
Barth Riesling Fructus 75cl
18,99 €
alko
Valkoviinit
Puolimakea
75 cl
Saksa
Golser Wein Beerenauslese 375cl
16,99 €
alko
Valkoviinit
Makea
37.5 cl
Itävalta
Weingut Winter Riesling Trocken
18,90 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Saksa
Cami Salie Jurancon Sec 75cl
22,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska